Gerdanlık Tatlısı

Son güncelleme: 27.12.2008 22:41
  • Gerdanlik Tatlisi
    noimage
    Malzemeler
    1 koyun boynu
    1.5 su bardagi seker
    250 gr kuru kayisi
    250 gr kuru erik
    150 gr çam fistigi
    150 gr badem
    1 kabuk tarçin
    1 çay bardagi Amerikan pirinci
    5 dis karanfil
    1 paket sakiz


    Yemegin Yapilisi
    Boyunu küçük parçalara ayirarak eti iyice ezilene kadar pisirin. Soguttuktan sonra etleri lif lif ayirarak yagli kisimlarini çikarin. Hazirladiginiz bu ete 1 bardak et suyu, baharatlari ve sekeri idave ederek koyu bir kivama getirin.
    Koyulastigi zaman bir gece önceden islatmis oldugunuz kayisi ve erik kurusularini küçük dograyarak içine atin. Bu karisima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumusayincaya kadar pisirin. Daha sonra dövülmüs sakizi da ilave edip biraz daha pisirin.
    Pisirdiginiz bu karisimi servis tabaklarina alin ve üzerini kavrulmus badem ve çam fistigi ile süsleyin. Sicak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapin.

    AFIYET OLSUN...
#27.12.2008 17:33 0 0 0
  • Et ile şeker birlikte nasıl olur acaba.
#27.12.2008 22:41 0 0 0