Malzemeler
1 koyun boynu
1.5 su bardagi seker
250 gr kuru kayisi
250 gr kuru erik
150 gr çam fistigi
150 gr badem
1 kabuk tarçin
1 çay bardagi Amerikan pirinci
5 dis karanfil
1 paket sakiz
Yemegin Yapilisi
Boyunu küçük parçalara ayirarak eti iyice ezilene kadar pisirin. Soguttuktan sonra etleri lif lif ayirarak yagli kisimlarini çikarin. Hazirladiginiz bu ete 1 bardak et suyu, baharatlari ve sekeri idave ederek koyu bir kivama getirin.
Koyulastigi zaman bir gece önceden islatmis oldugunuz kayisi ve erik kurusularini küçük dograyarak içine atin. Bu karisima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumusayincaya kadar pisirin. Daha sonra dövülmüs sakizi da ilave edip biraz daha pisirin.
Pisirdiginiz bu karisimi servis tabaklarina alin ve üzerini kavrulmus badem ve çam fistigi ile süsleyin. Sicak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapin.