2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
4 çorba kaşığı kakao(tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞURUBU:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI:
Süt,şeker kaynatılır ve ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
Yumurta,şeker çırpılır,margarin eklenir iyice karıştırdıktan sonra kakao,vanilya,kabartma tozu,aldığı kadar un eklenip yoğurulur.Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar un eklenerek yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.175 C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.Fırından çıkarılan kurabiyeler ılınan şuruba altlı üstlü batırılıp çıkarılır üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.