Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün nasil pisirilir

MALZEMELER
1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi


HAZIRLANIŞI
Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.
Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 506
favori
like
share
UltrAsLaN-Brky Tarih: 22.02.2009 21:49
Teşekkürler paylasim için ellerine sağlık..
hltsgnc Tarih: 05.01.2009 06:35
süper süper harika.. sayenizde bu akşamda aç kaldık saolun
BoardBeLasi Tarih: 02.01.2009 17:34
tarif icin tskler.. guzele benziyor..
SU-PERISI Tarih: 29.12.2008 18:09
Tarifin için teşekkürler bugulu gözler.