İrmikli Puding

Son güncelleme: 06.01.2009 12:41

  • 3 Su bardağı süt
    1 Su bardağı irmik
    3 Çorba kaşığı margarin
    1 Su bardağı pudraşekeri
    1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
    5 Adet yumurta
    Yarım su bardağı kuru üzüm
    Yarım su bardağı meyve şekerlemesi
    1 Kahve fincanı rom veya kanyak
    Kalıbı yağlamak için :
    Yarım çorba kaşığı margarin
    1 Çorba kaşığı pudraşekeri
    Sos için :
    3 Çorba kaşığı dolusu ahududu
    Yarım kahve fincanı ahududu şurubu


    Hazırlanışı

    * Sütü bir tencereye aktarın.
    * Kaynadıktan sonra ateşi kısın.
    * İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın.
    * Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin.
    * Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın.
    * Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın.
    * 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın.
    * Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin.
    * Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın.
    * Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın.
    * Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın.
    * Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin.
    * Karışımı bu kalıba aktarın.
    * Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun.(İçine su girmemesine dikkat edin.)
    * Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin.
    * 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın.
    * Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın.
    * Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın.
    * Sos için ahududuyu iyice ezin.
    * Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın.
    * Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın.
#31.12.2008 23:22 0 0 0
  • Bir de resimi olsaydı.. Görmek isterdim doğrusu..
    Tam benlik bişeye benziyor..
    Ellerine sağlık..
#31.12.2008 23:27 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler CiCeGiM,emegine saglık.
#01.01.2009 12:35 0 0 0
  • ellerine sağlık paylaşımın için tşkr
#06.01.2009 12:41 0 0 0