Kırmızı Soğan Turşusu,Kırmızı Soğan Turşusunun Yapılışı,Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi


Malzemeler:

1 poşet Turşukur
1 litre su
200 ml (2 çay bardağı) sirke
1 kg kırmızı soğan

Hazırlanışı:

1 litre suyu kaynatıp ocaktan alın. İçine turşukur poşetini boşaltıp karıştırarak eritin ve soğumaya bırakın. Soğanları ayıklayıp dörde kesin ve kavanozlara doldurun. Soğuyan turşu suyuna 2 çay bardağı sirkeyi ekleyin. Kepçe ile kavanozları ağzına kadar hazırladığınız turşu suyu ile doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında, direkt güneş ışığı almayan ortamda bekletin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1269
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:25
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
refik Tarih: 03.01.2009 18:19
Ellerine saglık teşekkürler