Pancarlı Ananas Reçeli,Pancarlı Ananas Reçeli Tarifi

Malzemeler:

100 g ayıklanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar
1 çay bardağı su
900 g ayıklanmış ve küp kesilmiş ananas
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:

Pancar rendesini bir tencereye alın, üzerine suyu döküp kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sürenin sonunda ananasları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet reçelyap dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 654
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 18:20
Güzel Paylasim Ellerine Sağlık
AYIŞIĞI Tarih: 15.01.2009 19:26
paylaştığın için teşekkürler canım
refik Tarih: 03.01.2009 18:17
paylaşımların için teşekkürler