Ispanaklı patates topları, Ispanaklı patates topları tarifi,Ispanaklı patates toplarının Yapılışı


Malzemeleri

4 kişilik
Yarım kg. patates
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
Tuz, karabiber
Yarım kg. ıspanak yaprağı
Rendelenmiş kaşar peyniri


Hazırlanışı

Patatesleri geniş bir tencereye aktarıp üzerine tuz serpelim. Yumuşayana dek haşlayalım. Patatesleri soğuk suda beklettikten sonra kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Margarini ve rendelenmiş beyaz peyniri patateslerin üzerine ekleyelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalım. Malzemeler özleşene dek yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Ispanak yapraklarını incecik kıyalım. Hazırladığımız patates köftelerini kıyılmış ıspanağa bulaşalım. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine kaşar peyniri serpelim. 170 dereceli fırında 25 dakika kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 674
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 11.01.2009 00:40
Emeğine Sağlık Abla..
refik Tarih: 04.01.2009 17:17
Paylaşımların için teşekkürler