Ispanaklı patates topları

Son güncelleme: 10.01.2009 23:40
  • Ispanaklı patates topları, Ispanaklı patates topları tarifi,Ispanaklı patates toplarının Yapılışı


    Malzemeleri

    4 kişilik
    Yarım kg. patates
    1 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
    Tuz, karabiber
    Yarım kg. ıspanak yaprağı
    Rendelenmiş kaşar peyniri


    Hazırlanışı

    Patatesleri geniş bir tencereye aktarıp üzerine tuz serpelim. Yumuşayana dek haşlayalım. Patatesleri soğuk suda beklettikten sonra kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Margarini ve rendelenmiş beyaz peyniri patateslerin üzerine ekleyelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalım. Malzemeler özleşene dek yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Ispanak yapraklarını incecik kıyalım. Hazırladığımız patates köftelerini kıyılmış ıspanağa bulaşalım. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine kaşar peyniri serpelim. 170 dereceli fırında 25 dakika kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.
#04.01.2009 16:03 0 0 0
  • Paylaşımların için teşekkürler
#04.01.2009 16:17 0 0 0
  • Emeğine Sağlık Abla..
#10.01.2009 23:40 0 0 0