Dereotu soslu bakla,Dereotu soslu bakla tarifi,Dereotu soslu baklanın yapılışı


Malzemeleri

240 gram dondurulmuş bakla,
285 gram sebze suyu,
yarım çorba kaşığı dereotu doğranmış,
15 gram tuzsuz tereyağı,
1 çay kaşığı nişasta,
tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

Baklaları sebze suyunda pişirin ve süzün.Süzdüğünüz suyu saklayın.Suya dereotunu ve tereyağını ilave edin.2 çorba kaşığı suyla nişasta da karıştırın ve koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Sosu sebzelerin üzerine dökün,kalan dereotu,tuz ve karabiberle tatlandırın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 738
favori
like
share
refik Tarih: 04.01.2009 17:14
Güzel tariflerin için ellerine saglık su-perısı