Marpizan Pasta



Kek Malzemeleri:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarısını ve bayazını ayırın )
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

1 Kavanoz kestane şekeri püresi ( yada kestane şekeri 500 gr. )
2 Kare paket bitter çikolata

Kekin Hazırlanışı:

4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. Ayrı
bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir
başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın.
Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin.
unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. ( Karışım gözünüze az
gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın
tamamına karışımı yayın.) Önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri
kızarana kadar pişirin. ( Kek çabuk piştiği için başından
ayrılmayın! ) Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt
yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine
ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. ( Keki sıkıca sararsanız
kek yırtılır. )
Daha sonra keki açıp içine kestaneli kremayı yayın ve yağlı kağıt
olmadan rulo yapıp üzerini marzipanlı hamur ile süsleyin...
Marzipanı istediğiniz renklerde alın ve merdane ile açıp pastayı sarın.
Geri kalan hamurlarıda şekillendirici kalıplarla kesip pastayı süsleyin...
Bu pastayı marzipansız yapmak içinde kestaneli karışımın yarısını içine
sürüp geri kalanını üstüne sürerek kaplayabilirsiniz.

Kestaneli Karışım:

2 kare bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine kestane püresini karıştırın ve 10 dk. dinlendirip kullanın.
__________________

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 403
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.01.2009 17:31
Eline saglık Narçiçegi.
AYIŞIĞI Tarih: 06.01.2009 10:40
teşekkürler narçiçeği ellerine sağlık canım