Kumaş Çiçeklerle Eski Çaydanlığınıza Renk Verin

Son güncelleme: 07.01.2009 18:12
  • Evinizde eski bir çaydanlık, eski bir ayna ya da eski bir kutu varsa, bunlara yeni bir görünüm kazandırıp, atılmaktan kurtarmanız için iyi bir önerimiz var.

    noimage


    noimage

    Kumaşları, kumaş çiçekleri, kurdeleleri, yünleri sertleştirip üzerlerine yapıştırarak onlara ikinci baharlarını yaşatabilirsiniz.
    Malzemeler Petal Porcelain (Porselenleştirme sıvısı), parlak sprey vernik, akrilik boyalar, kumaş çiçek, kurdele, fırça, parmak yaldız, kuvvetli bir yapıştırıcı, alüminyum folyo, maket bıçağı, eldiven.


    noimage

    Çiçekleri ya da sertleştirmek istediğiniz kumaş, yaprak, kurdele v.b. tüm dokularına nüfus edene kadar porselenleştirme sıvısına batırın ve 1-2 dk. tutun. Elinize eldiven giymeyi unutmayın. Çiçeğin üzerindeki porselenleştirme sıvısının fazlasını elinizle sıyırın. Çiçekleri ya da batırıp serleştirmek ve hareket kazandırmak istediğiniz objeyi elinizle şekillendirin ve aralara plastik, kibrit çöpleri, metal toka benzeri, mutfak folyosu gibi yapışmayacak şeyler koyup kuruyup şekil alması için yapışmayacakları bir yüzeye bırakın. En az 8-10 saat kuruması için bekleyin. Sertleştirdiğiniz objeyi istediğiniz yüzeye yapıştırın. Arzu ederseniz akrilik boyalarla renklendirin. Sertleştirdiğiniz ve renklendirdiğiniz yüzey kuruduktan sonra, sprey vernikle açık havada 45 derecelik açı ile vernikleyin ve koruma altına alın. Kururken üzerine bir şeyler yapışmaması için üzerine plastik poşetten çadır kurun. Arzu ederseniz verniklemeden önce toz sim serpebilirsiniz. Sürekli yıkanacak olan objeleri yat verniği ile 7-8 kat vernikleyin. Her kat arasında en az bir gün kuruma süresi bırakın. Son olarak parmak yaldızla istediğiniz yerlerine renk efektleri oluşturun.
#07.01.2009 18:12 0 0 0