Cevizli İncir Dolması

Son güncelleme: 10.01.2009 23:16
  • noimage

    Malzemesi:
    12 adet kuru incir
    12 adet ceviz içi
    1 kg toz şeker
    1 kg su
    1/2 limon

    Şurubun Hazırlanışı:
    Tencerede 1 kg şeker, su ve limon suyunu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

    Hazırlanışı:
    İncirleri ortadan ikiye kopmayacak şekilde kesin. Ilık suda 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzdürdükten sonra içlerini cevizle doldurun. Fırın tepsisine dizip üzerine şurubu dökün. 150 derecede 45-50 dakika üzeri renk alıncaya kadar bekletin. Soğuyunca servis edin.
#08.01.2009 06:40 0 0 0
  • Çok severim nefis olur.Emegine saglık Ayışığı.
#09.01.2009 10:51 0 0 0
  • İncir Tatlısının Sütlü Olanı Var Oda Çok Güzel..
    Buda Güzel Görünüyor Teşekkürler Canım..
#10.01.2009 23:16 0 0 0