Malzemesi:
12 adet kuru incir
12 adet ceviz içi
1 kg toz şeker
1 kg su
1/2 limon

Şurubun Hazırlanışı:
Tencerede 1 kg şeker, su ve limon suyunu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Hazırlanışı:
İncirleri ortadan ikiye kopmayacak şekilde kesin. Ilık suda 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzdürdükten sonra içlerini cevizle doldurun. Fırın tepsisine dizip üzerine şurubu dökün. 150 derecede 45-50 dakika üzeri renk alıncaya kadar bekletin. Soğuyunca servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 601
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 11.01.2009 00:16
İncir Tatlısının Sütlü Olanı Var Oda Çok Güzel..
Buda Güzel Görünüyor Teşekkürler Canım..
SU-PERISI Tarih: 09.01.2009 11:51
Çok severim nefis olur.Emegine saglık Ayışığı.