Ekmek Aşı (Tokat Yöresi)

Son güncelleme: 10.01.2009 23:18
  • Gereçler:
    1 adet orta boy soğan
    1 adet sivri biber
    1 adet domates
    2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tablet et suyu 1-1.5 çorba kaşığı salça
    1/2 su bardağı pirinç
    1 adet yumurta
    6-7 su bardağı sıcak su
    tuz,pul biber

    Yapılışı:
    Tencerenin içine sıvıyağ konulur.Tuz,Kuru soğan ve sivri biber ince olarak kıyılıp tencerede yumuşatılır.kabuğu soyulup ince doğranmış domates ilave edilir.domatesler piştikten sonra salça,pulbiber ilave edilir ve biraz kavrulur.sıcak su ilave edilir kaynamaya bırakılır.kaynadıktan sonra et suyu ve pirinçler ilave edilir.1 adet yumurta büyük parçalar halinde kaynayan çorbaya ilave edilir.pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.sıcak olarak servis yapılır.
#08.01.2009 06:56 0 0 0
  • Eline saglık canım.
#09.01.2009 11:01 0 0 0
  • Denemek Lazım..Emağine Sağlık..
#10.01.2009 23:18 0 0 0