MALZEMELERi:
2 adet yufka
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
!/2 su bardağı su
istenilen iç malzeme kullanılabilir arzuya göre peynir ,kıyma ,yada haşlanmış patatesle maydonozu karıştırın.

[COLOR="magenta"]YAPILISI:yoğurt,sıvıyağ,su ve yumurtayı çırp,yufkayı tezgahın üstüne aç,üzerine sıvıyağlı malzemeden kaşık yardımıyla gezdir sonra iç malzemeden koy yufkanın her yerine gezdir üzerine diğer yufkayı koy,yine sıvıyağlı malzemeden gezdir zarf şeklinde katla köşelerden önce dörde sonra sekize böl üzerine kalan sıvıyağlı malzemeden sür fırında üzeri kızarana kadar pişirin
sıcak sıcak ikram edin.(buzlukta bir gece bekletildikten sonra pişirildiğinde daha lezzetli oluyor) Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 442
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 09.01.2009 23:52
Emegine saglık arkadaşım çok güzel görünüyor deneyecegim.