Malzemeler
1 kg. patlıcan
500 gr. kıyma
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 dilim ekmek1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 kg. yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
[COLOR="paleturquoise"]1 tatlı kaşığı tuz

[COLOR="paleturquoise"]Patlıcanlı Köftenin Hazırlanışı
Patlıcanların saplarını kesmeden közlenir ve kabukları soyulur. Patlıcanların kararmaması için limonlu suya koyulur.
Kıymaya bütün malzemeler ilave edilir, yoğrulur. Patlıcan adeti kadar parçalara bölünür.
Patlıcanlar limonlu sudan çıkarılır. Bir kağıt havluyla suyu alınır.
Hazırlanan köfte parçaları patlıcanların saplarına kadar gelecek şekilde sarılır.
Fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 572
favori
like
share
MiSS-FENER Tarih: 16.01.2009 02:10
Nefis Görünüyor..Ellerine Sağlık Canım..
SU-PERISI Tarih: 15.01.2009 15:41
Çok nefis görünüyor,eline saglık Ayışığım.