beşamel sosu

Son güncelleme: 22.12.2006 02:01
  • Malzemeler

    500 gr süt veya et suyu
    3 çorba kaşığı un (3 dolu kaşık)
    50 gr margarin
    Çok az tuz ve karabiber






    Yapılışı

    Margarini kısık ateşte eritip, cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edin. Unu, yağ ile birlikte renk değiştirmesine fıesat vermeden, kaşıkla devamlı karıştırarak kavrun. Kavurmayı yeterli gördüğünüz andan itibaren, kaşık kaşık süt veya et suyu ilave edin.(Karıştırmaya ara vermeyin. Önceleri macun gibi olan beşamel sos, sütü ilave ettikçe yumuşak düzgün bir sos haline gelir. Sütü az veya çok koyarak kullanılacağı yere göre sosun koyuluğu ayarlanır. Özelliği sosun içinde hiç pürüz ve topak bulunmayan şekilde hazırlanmasıdır.
    Bu sos bir çok sosun temelini oluşturduğu gibi çorbalarda da lezzet ve kıvam vermek için kullanılır.)


    Afiyet Olsun.!…
#09.03.2005 14:03 0 0 0
  • tesekkürler
#12.03.2005 09:03 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim
#19.09.2005 10:02 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#26.09.2005 23:36 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:52 0 0 0
  • sağol kardes
#18.10.2005 08:31 0 0 0
  • bu sosun yapilisini bilmekte fayda var paylasim icin tskrler
#21.10.2005 00:34 0 0 0
  • ElLeRiNe SaGlIk....
#27.10.2005 19:08 0 0 0
  • sagol kardes
#01.11.2005 13:28 0 0 0
  • paylaşım için çok teşekkürler
#04.11.2005 17:13 0 0 0
  • biyerden hatırlıyırum ama genede sağol
#18.11.2005 16:22 0 0 0
#27.11.2005 19:22 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#22.12.2005 23:38 0 0 0
  • teşekkür ederim kardeş
#25.12.2005 14:48 0 0 0
  • Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
#09.01.2006 10:19 0 0 0
  • teşekkürler
#10.01.2006 23:02 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 01:51 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 02:01 0 0 0