Malzemeler

500 gr süt veya et suyu
3 çorba kaşığı un (3 dolu kaşık)
50 gr margarin
Çok az tuz ve karabiber






Yapılışı

Margarini kısık ateşte eritip, cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edin. Unu, yağ ile birlikte renk değiştirmesine fıesat vermeden, kaşıkla devamlı karıştırarak kavrun. Kavurmayı yeterli gördüğünüz andan itibaren, kaşık kaşık süt veya et suyu ilave edin.(Karıştırmaya ara vermeyin. Önceleri macun gibi olan beşamel sos, sütü ilave ettikçe yumuşak düzgün bir sos haline gelir. Sütü az veya çok koyarak kullanılacağı yere göre sosun koyuluğu ayarlanır. Özelliği sosun içinde hiç pürüz ve topak bulunmayan şekilde hazırlanmasıdır.
Bu sos bir çok sosun temelini oluşturduğu gibi çorbalarda da lezzet ve kıvam vermek için kullanılır.)


Afiyet Olsun.!…

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3538
favori
like
share
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:01
paylasim icin tessekürler
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 01:51
Paylaşımın için sağol
refik Tarih: 10.01.2006 23:02
teşekkürler
liamsi Tarih: 09.01.2006 10:19
Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
masarac Tarih: 25.12.2005 14:48
teşekkür ederim kardeş
MyNiceWorld Tarih: 22.12.2005 23:38
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 27.11.2005 19:22
corleoni Tarih: 18.11.2005 16:22
biyerden hatırlıyırum ama genede sağol
SU-PERISI Tarih: 04.11.2005 17:13
paylaşım için çok teşekkürler