Malzemeler

2 bardak süt
Yarım bardak şeker
1 çay bardağı dolusu ağartılmış iç badem
1 kaşık şeker (Bademleri dövmek için)
1 kahve kaşığı vanilya
4 adet yumurta sarısı

Yapılışı

1. Ağartılmış bademlere bir kaşık şeker katılarak karıştırılır. Partiler halinde havanda dövülür. İyice inceltilir. Adeta macun haline getirilir. (Bu işlem makineyle çekilerek de yapılır, o zaman şeker katılmaz.
2. Ayrı bir kapta dört adet yumurtanın sarısı şekerle iyice karıştırılır, telle dövülür. Bir tarafa bırakılan macun halindeki bademler de katılarak tekrar hep birlikte karıştırılır.
3. Evvelce kaynatılan süt, azar azar iki numaradaki malzemeler içerisine bir taraftan da telle karıştırılarak dökülür.
4. Hepsi ateş üzerine oturtulur, bir taraftan yine telle dipten, her taraftan karıştırılır. Kaynama derecesine kadar ateş üzerinde tutulur, hemen ateşten alınır. Savurarak soğutulur.
5. Sonra dondurma yapılacak kaplara dökülür, bilindiği üzere buzdolabının buzluğunda dondurulur.

NOT:
Fındıklısı da kavrulmuş tuzsuz fındıktan, aynen bademlisi gibi yapılır. Yeşil Antepfıstığı da aynı işlemlerle, yalnız dondurmacılarda görülen, yeşil renkli, sağlığa zararı olmayan şeker boyasından bir iki damla katmakla yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 553
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:00
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:28
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:06
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:25
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 00:48
elline emegine sağlık
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:38
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:05
Emeqin ve eLine saqLık saoL !
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 14:59
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:18
Ellerine ve emeklerine saglik arkadasim