Malzemeler

Süt 5 lt
Toz şeker 800 g
Salep 50 g

Yapılışı
Maraş Dondurması
Yapılışı:

1. Sütü orta ateşte ılındırın. Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın. Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin. Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın. 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 20-30 dakika pişirin.

2. Tam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın. Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun. Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilin.

3. Bu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın.

Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 15-20 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 927
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 23:26
Paylasim icin tessekurler
sakin75 Tarih: 04.07.2006 12:28
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:31
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:55
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:39
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
casper Tarih: 23.11.2005 19:59
Acaba gerçek maraş dondurması gibi olurmuki

Teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 23.11.2005 17:11
ah ne güzel olur eline sağlık
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:41
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Numberone Tarih: 30.09.2005 14:57
Emeqin ve eLine saqLık saoL !