Malzemeler

1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema

Yapılışı

* Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
* Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
* Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
* Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
* Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
* Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
* Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
* Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
* Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
* Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
* Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 547
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 11:57
teşekkürler
liamsi Tarih: 05.03.2006 01:49
Tarifiniz için teşekkürler,tadanlara afiyet olsun.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:33
emekleriniz için teşekkürler kardeşim
masarac Tarih: 28.12.2005 03:17
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:43
tarif için teşekkürler ellerine saglık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:56
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
Sadık-70 Tarih: 15.12.2005 12:27
eline sağlık
aakay Tarih: 07.12.2005 11:49
güzel olur be dostum tşk tarif için