Malzemeler:
3 yufka
100 gr. kıyma
2 soğan
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
sıvıyağ
tuz, karabiber
maydanoz

Sosu için:

2 çorba k. yoğurt
1 yumurta
sıvıyağ


Hazırlanışı:

Böreğin iç harcı için 2 adet soğanı yemeklik kesin.Tavya soğanları ilave edin ve kavurun.Üzerine 100 gr.kıymkıyma ilave edin ve kavurmaya devan edin.Daha sonra üzerine 1 kase haşlanmış yeşil mercimek ilave edin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Tavaya maydanozu ilave edin.Sosu için bir karıştırma kabına yoğurt,1 adet yumurta,sıvıyağ ilave edin va karıştırın.

1 adet yufkayı tezaha serin.Üzerine kıymalı mercimekli iç harcı paylaştırın ve elinizle yayın.Ortadan 2 ye kesin ve bir ucudan başalayıp rulo yapın.Yufkayı gül böreği yapar gibi sarın.Diğer kalan 2 adet yufkayıda aynı şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisine sıvıağ ile yağlayın.Dolama börekleri fırın tepsiisne alın.Dolama böreklerin üzerine sosu sürün.Üzerine çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 468
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.01.2009 00:13
Çok nefis oluyor, emegine saglık arkadaşım.