Malzemeler:
4 yumurta
1 su b.toz şeker
1 su b.un
yarım su b.ceviz
1 p.kabartma tozu

Kreması için:

2 su süt
2 çorba k.un
5 çorba k.toz şeker
1 p.vanilya

Üzeri için:

1 poşet şanti
yarım su b.süt
muz
hurma ceviz

Hazırlanışı:
Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine kabartma tozu, un ve doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz ekleyerek karıştırılır. Hamur hazır olunca altı yağlı kağıtla kaplanmış çembere dökülür. 180 derecede pişirin.

Diğer tarafta kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye süt, un, toz şeker ve vanilyayı ekleyerek karıştırarak pişirin.

Kek pişince ortadan 2 ye ayırın. Birinci katın üzerine önce hurma püresini sürün. Biraz çekince kremasını da sürüp 2. keki kapatın. Üzerine hurma püresi sürün. Üzerini krem şanti ve meyvelerle süsleyin. Ceviz serperek 1 gece dolapta bekletin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 341
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.01.2009 17:45
Hurmalı hiç denemedim güzel bir tarife benziyor,emegine saglık.