Malzemeler

1 kg. kayısı (şekerpare)
5- 6 su bardağı şeker
çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
Yapılışı

1- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

2- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.

3- Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş
yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.

4- Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam veya emaye bir kaba alınır. Üzerine tülbent örtülür ve güneşte kıvamı koyulaştırılır.

Not: Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.
Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1116
favori
like
share
bilinmez Tarih: 05.03.2006 18:47
[COLOR=orangered]Teşekkür ederim ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:42
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 23.02.2006 17:48
tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:27
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:34
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:51
reçel tarifin için teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:03
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 15.12.2005 17:42
Paylaşımın için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 20:59
eline emeğine sağlık