Malzemeler

3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
7-8 turunç
4-5 karanfil
Yapılışı

Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız. Sonra portakal soyar gibi dilimler halinde soyup, kabukları kıvırarak ipe dizeceksiniz. Hani şu şekerleme dükkanlarındaki rulo haline getirilmiş narenciye şekerlemeleri gibi. Becerebilirseniz hepsini uzunca bir ipe dizin ya da benim yaptığım gibi ayrı ayrı diziler hazırlayın ve büyükçe bir kaba koyduğunuz suya atın. Üzerine ağırlık koyup, sabah akşam suyunu değiştirerek 2-3 gün bekletin. Bu sürenin sonunda bir tencerede bolca su kaynatın, içine turunç dizilerini atın, 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün. Tencereye 3 su bardağı su, toz şeker ve karanfili koyup kaynatın, turunç dizilerini atıp orta ısıda kaynatın. 20-30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu koyun ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Turunçları çıkarıp bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Ellenecek kıvama geldiğinde ipleri çıkarıp ince şeritler halinde dilimleyin, kavanozlara doldurun, şurubu pay edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1570
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:29
paylşım için thanks
semmy Tarih: 14.05.2008 22:44
TARİFİNİZ ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK
Serendipity Tarih: 27.07.2007 09:30
[COLOR="PaleGreen"]paylaşım için teşekkürler
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:19
tşk
Simorg Tarih: 10.07.2007 14:38
DENİZKIZI demiş ki:
"Keto arkadasim turunc yani portakal mandalina limon greyfurt gibi meyveler turuncgillerdendir."

yanlış bir bilgilendirme olmasın bir akdenizli olarak açıklayayım

turunç yine portakala benzeyen aynı türden olup limon yerine ekşi tat vermek amacıyla kullanılan fakat kabuğu çok acı olan bir narenciye türüdür.
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:31
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:24
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:49
ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:49
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER