Malzemeler

4 kilo linda tipi domates
1 kilo kireç suyu
4 kilo şeker
150 gr fındık veya badem
1 adet limon
Yapılışı

Sert ve kırmızı 4 kilo linda tipi domatesin kabuğu ince ince soyulur, soyulduktan sonra dolma oyacağı ile oyulur gibi çekirdeği ayıklanır. Bilahare altı saat kireç suyuna bırakılır, o kireçte ıslanırken 4 kilo domates 4 kilo şeker konduktan sonra koyduğumuzun şekerin üzerine göz kararı su ilave edilir. Birkaç defa taklalandıktan sonra domatesi güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra badem veya fındık doldurulur. Kaynamış suyun içine atılır, o kaynatılmaya başlanır. Kaynarken 1 adet limon un suyu sıkılır, kabuğu da içerisine doğranır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır demektir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1451
favori
like
share
Serendipity Tarih: 09.03.2006 12:29
eline sağlık

daha önce bu tarifi

duymuştum

Büyükadada yaşayan bir rum aile

bu receli dedelerin kalma tarifle

yapıyorlar mış ülkemizde pazarlayan tek aile olarak biliniyor

tatmadım ama çok lezzetliymiş
bilinmez Tarih: 05.03.2006 18:46
[COLOR=orangered]Teşekkür ederim ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:52
ilk kez duyuyorum gerçekten güzel olurmu acaba, teşekkürler
refik Tarih: 23.02.2006 17:03
tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 20:58
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:10
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:18
çok sağol curserkid
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:36
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 28.11.2005 00:22
ellerine sağlık