Malzeme
- 500 gr (4 su bardağı) un
- 150 ml (3/5 su bardağı) ılık su
- tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 30 gr yaş maya (veya 15 gr kuru maya)
- 5 orta boy domates
- 5 yeşil dolmalık biber
- 10 dilim salam
- 5 adet sosis
- 300 ml (1 1/5 su bardağı) domates sosu
- 260 gr (4 su bardağı) rende kaşar rendesi


Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için, bir kaba 1 su bardağı suyu döküp içine maya ve şekeri serpin. 2-3 dakika bekletin. Şeker ve maya suda iyice çözülene kadar çırpın. Unu eleyin, ortasını havuz gibi açarak mayalı suyu dökün. 10-15 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın; elastik bir hamur olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru temiz bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1-1,5 saat ılık bir yerde dinlendirin.

Fırınınızı 200 °C'ye getirip ısıtın.

Domatesi, salamı, yeşil dolmalık biberi dilimleyin, sosisi ufak parçalara bölün. Hazırladığınız hamuru yaklaşık 25 cm çapında açın ve elle düzeltin. Hamuru pizza tepsilerini hafif yağlayıp unladıktan sonra tepsiye yerleştirin. Üzerine domates sosunu döküp yayın, rende peyniri serpiştirin. Geri kalan malzemeyi dekoratif bir şekilde sosun üzerine yerleştirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 635
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 21:49
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:02
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:58
Harika tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize emeklerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 13:48
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 20:58
tarif için teşekkürler eline saglık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 15:07
EllerINE SAglik...!

TariF ICIn TeskKÜRLer
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:02
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:51
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 02:04
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler