vişne reçeli

Son güncelleme: 13.08.2008 10:49
  • Malzemeler

    1.280 gram vişne
    2 kilo şeker

    Yapılışı

    Vişnenin çekirdeklerini sap tarafından iğneyle bozmadan çıkarınız. Şekeri kestirip tencereyi ocaktan indirdikten sonra, vişneleri azar azar atınız. Tabakta kalan suyu da üzerine döküp tekrar ateşe koyunuz. Kabardıkça ateşten indirip tekrar koyunuz. Ara sıra kenarlarından köpüğünü alınız. Çok fazla kabarırsa bir az su ekleyebilirsiniz. Piştiğini anlamak için de bir az suyundan ve tanesinden bir tabağa alınız. Soğuyunca tane sudan ayrılmazsa hemen ateşten indiriniz. Tencereyi olduğu yerde oynata oynata kalan köpüğünü içiriniz. Az bir şey köpüğü artarsa da kaşıkla alınız. Soğuyuncaya kadar üzerini kapamayınız. Sonra kavanoza delikli bir kepçe ile taneleri koyup üzerine de suynu ilave ederek kaldırınız.
#09.03.2005 14:30 0 0 0
  • hep karnim acikinca buraya bakarim
#09.03.2005 17:20 0 0 0
  • BENCE SEN HAMUR İŞİ TARİFLERİNE BAK:))))
#09.03.2005 19:21 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağolasın
#21.09.2005 13:35 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:25 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#26.09.2005 23:53 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:23 0 0 0
  • ellerine saglik
#12.10.2005 00:43 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 12:50 0 0 0
  • eline sağlık kardes
#18.10.2005 09:36 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 01:19 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#23.12.2005 12:11 0 0 0
  • teşekkür ederim.ellerinize sağlık
#25.12.2005 15:40 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler.
#10.01.2006 23:40 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#13.01.2006 16:38 0 0 0
  • Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
#21.02.2006 22:27 0 0 0
  • VİŞNE REÇELİ

    1 kilo vişne
    1 adet limon ya da 200 gram glikoz
    1 kilo şeker

    noimage

    Vişne çekirdekleri; sapından, bükülmüş ince bir telle çıkarılır. Akşamdan pişireceğimiz kaba bir sıra vişne, bir sıra şeker konur sabahleyin ağır ateşe koyup kaynatılır. 200 gram glikoz ya da bir limon sıkıp muayene edildikten sonra ateşten alınır. Arzu edilirse kaynamış koyu şekere çekirdeksiz temizlenmiş vişneler konur, öyle pişirilir. Koyuluğunu muayeneden sonra ateşten alınır.
#13.07.2008 05:08 0 0 0
  • ellerine saqlık
#13.08.2008 10:49 0 0 0