Malzemeler

1.280 gram vişne
2 kilo şeker

Yapılışı

Vişnenin çekirdeklerini sap tarafından iğneyle bozmadan çıkarınız. Şekeri kestirip tencereyi ocaktan indirdikten sonra, vişneleri azar azar atınız. Tabakta kalan suyu da üzerine döküp tekrar ateşe koyunuz. Kabardıkça ateşten indirip tekrar koyunuz. Ara sıra kenarlarından köpüğünü alınız. Çok fazla kabarırsa bir az su ekleyebilirsiniz. Piştiğini anlamak için de bir az suyundan ve tanesinden bir tabağa alınız. Soğuyunca tane sudan ayrılmazsa hemen ateşten indiriniz. Tencereyi olduğu yerde oynata oynata kalan köpüğünü içiriniz. Az bir şey köpüğü artarsa da kaşıkla alınız. Soğuyuncaya kadar üzerini kapamayınız. Sonra kavanoza delikli bir kepçe ile taneleri koyup üzerine de suynu ilave ederek kaldırınız.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1094
favori
like
share
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 13.08.2008 11:49
ellerine saqlık
by_ufuk Tarih: 21.02.2006 23:27
Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
refik Tarih: 13.01.2006 17:38
ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 00:40
Paylaşımın için teşekkürler.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:40
teşekkür ederim.ellerinize sağlık
SU-PERISI Tarih: 23.12.2005 13:11
tarif için teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:19
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:50
ElleRINE SAglik....!
keto_41 Tarih: 12.10.2005 01:43
ellerine saglik