Malzemeler
8 adet tavuk butu
1 bardak bezelye
2 adet havuç
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Tavuk butunun uç kısımlarındaki kemiği bıçak yardımıyla çıkarın. Tavada margarini eritin ve tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız patatesleri ve havuçları atıp 4-5 dakika da kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz patates ve havuçların içine bezelye, kıyılmış dereotu, karabiber, tuz ve 1 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin.
Butun uç kısımlarında oluşan boşluğun içine, hazırladığınız bezelyeli harçtan 1 yemek kaşığı koyup, ucundan kapatın. İçlerini doldurduğunuz butları fırın tepsisine yerleştirip, 1 bardak su gezdirin. 175 derecelik fırında 90 dakika pişirip pilavla servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share
yelhan Tarih: 21.01.2009 01:24
acıktım valla
SU-PERISI Tarih: 15.01.2009 15:55
Güzel tarifin için teşekkürler Ayışığı.