Malzemeler:
125 gr. tereyağı
1 su b. çikolata
4 çorba k. esmer toz şeker
2 yumurta
1 su b. un
1 su b. ceviz
10 kuru kayısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba k. granül kahve

Üzeri için:

fildişi çikolata


Hazırlanışı:

İlk olarak cam kasenin içine fildişi çikolatayı ilave edin.Üzerine 1 su bardağı damla çikolata ilave edip benbari usulu eritin.
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.Üzerine 4 çorba kaşığı esmer şeker ilave edin ve çırma teliyle karıştırın.

Üzerine eritilmiş tereyağı ve çikolatayı ilave edin.Üzerine 2 çorba granül kahve ilave edin.Üzerine küp kesilmiş kuru kayısı ve iri parça ceviz ilave edin ve karıştırın.Daha sonra 1 su bardağı un ilave edin.Fırın kabına yağlı kağıt serin.Üzerine kek karışımını ilave edin.Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Keki kalıbından çıkartın.Fildişi çikolatayı benbari usülde eritin.Daha sonra kekin üzerine fildişi çikolata ile süsleyip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 278
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.01.2009 17:37
Tarif için teşekkürler, emegine saglık.
oLci Tarih: 11.01.2009 11:56
aboo olsada yesek yaw
AYIŞIĞI Tarih: 11.01.2009 01:33
ellerine sağlık arkadaşım