Malzemeler:
2 ayva
1 su b. su
1 su b. toz şeker
1 tatlı k. tarçın
1 su b. ceviz

Muhallebisi için:

4 su b. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k.un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. pirinç unu

Karbeyazı için:

2 yumurta akı
2 çorba k. toz şeker


Hazırlanışı:

İlk olarak 2 adet ayvayı rendeleyin.Tencereye rendelenmiş ayvaları ilave edin.Üzerine 1 su bradğı su ilave edin.İlk önce su ile ayvalar pişsin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip ayvaları yumuşatın.Muhallebisi için tencereye 4 subrdağı sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı pirinç unu ilave edin.

Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.Ayvalar iyice piştikten sonra üzerine tarçın ilave edin ve karıştırın.Fırın kabına ayvaları alın.Üzerne iri kırılmış ceviz parçaları ilave edin.Cevizin üzeirne muhallebiyi ilave edin.Tatlıyı soğumaya bırakın.Tatlının karbeyazı için bir kapta 2 adet yumurta akını ve 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip mikserle çırpın.Tatlınınmuhalebinin üzerine karbeyazı ilave edin.Tatlının üzerini fırında kızartın.Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartıp servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 12.01.2009 18:35
Tarif için teşekkürler,yapmadım fakat güzel bir tarife benziyor.