Malzemeler:
3 su b. un
1 tatlı k. kabartma tozu
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. yoğurt
2 çorba k. sıvıyağ
1 yumurta
alabildiği kadar su

İç harcı çin:

Yarım kg. hamsi
4 dal yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 domates
tuz, karabiber

Kızartmak için için:

Sıvıyağ


Hazırlanışı:

Hamuru için karıştırma kabıan 3 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın.Unun ortasını havuz açın ve içine 1 çorba kaşığı yoğurt,1 çorba kşığı sıvıyağ ve içine 1 adet yumurta kırın.Hamuru yoğurun.

Daha sonra hamur merdaneile açın.Kare olarak hamuru kesin.İç harcı yarım kg.hamsiyi çok ince olarak kesin.4 dal yeşil soğanı,1 tutam dereotu ve maydanozu imce olarak kesin.Karıştırma kabına hamsileri,dereotu,maydanozu,küp kesilmiş domatesi ilave edin ve karıştırın.Hamurun içine hamsili iç harçtan ilave edin ve hamuru kapatın.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağda hamsili börekerli kızartın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 319
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 03.02.2009 09:07
tarifin için teşekürler
SU-PERISI Tarih: 13.01.2009 17:48
Emegine saglık Miss-fener.