Tavuklu kapama

Son güncelleme: 13.01.2009 00:15
  • Tavuklu kapama , Tavuklu kapama tarifi

    Malzeme:

    2 tavuk göğsü
    1,2 su bardağı sıvı yağ
    1 bardak un
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
    6 patates
    4 havuç
    100 gr. kaşar peynir (rendesi)
    2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılır
    Hazırlama:

    Patatesler küp şeklinde doğranır. Havuçlarda patates büyüklüğünde doğranıp 10 dakika suda haşlanır. Tavuk göğsü ayrı tencerede haşlanır. Tavuklar pişince küçük parçalara ayrılır. Bezelye, havuç, patates, 1 yumurta, sıvıyağ, yoğurt, un hepsi karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra yapılan harcın yarısı tepsiyi örtecek şekilde yayılır. Önceden küçük parçalara ayırdığımız tavuklar harcın üzerine serpilir. Kalan harc tavukları örtecek şekilde yayılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kaşar serpilerek fırına verilir. Not : Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
#12.01.2009 23:39 0 0 0
  • tavuk yemeklerinin her çeşitini çok severim

    ellerine sağlık canım:)
#13.01.2009 00:15 0 0 0