Bademli Helva

Son güncelleme: 13.01.2009 16:26
  • noimage
    Malzemeler
    9 Kahve Fincanı İri İrmik
    4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
    100 gr Beyaz Badem
    3 Su Bardağı Tozşeker
    4 Su Bardağı Süt
    1 Paket Vanilya
    Üzerine:
    3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
    2 Çorba Kaşığı Tozşeker


    Hazırlanışı
    Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün.
    Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
    Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin.
    Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın.
#13.01.2009 08:21 0 0 0
  • Harika görünüyor.. Mutlaka deniycem ama tabi likörsüz :)
#13.01.2009 08:25 0 0 0
  • Çok nefis olur eline saglık.
#13.01.2009 16:26 0 0 0