Malzeme :
2 su b. bulgur
1,5 su b. su
1 yumurta
alabildiği kadar un
tuz, karabiber
2 çorba k. tereyağı
3 yumurta
tuz, pulbiber
Hazırlanışı :
Bulguru sıcak su ile demlemeye alın. Bulguru demledikten sonra karıştırma kabına alın. Biraz soğuduktan sonra üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine alabiliği kadar un ilave edip yoğurun. Bulgurlu harçtan elinizle küçük parçalar kopartın. Tencereye sıcak suyu alın.Kaynayan suya bulgurlu topları alıp pişirin. Köfteniz piştikten sonra servis tabağın alın.

Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın ve 3 adet yumurtayı kırın. Bulgurlu köftelerin üzerine pişen yumurtaları ilave edip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 390
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.01.2009 15:25
paylaşımın için teşekkürler.