Az yediğimiz en faydalı 11 gıda



New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.




İŞTE O BESİNLER...

Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.

Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.

Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.

Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur

Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür

Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.

Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.

Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir

Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar

Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.

Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.

shawty shawty
Üyenin Yeni Konuları shawty - Nedir ki hayat
Üyenin Populer Konuları shawty - Nedir ki hayat
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 357
favori
like
share
cobra_R Tarih: 14.01.2009 23:01
emeğinize sağlık benım şu yaban mersini ne ihtiyacım var
aysoo19 Tarih: 14.01.2009 18:58
teşekkürler
emeğinize sağlık
SU-PERISI Tarih: 14.01.2009 17:15
Paylaşım için teşekkürler.