Dünya'nın en iyisi!

Son güncelleme: 13.01.2009 20:36
  • noimage

    Dünya'nın en iyisi!
    FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu Cristiano Ronaldo oldu!

    İsviçre'nin başkenti Zürih'te yapılan ve 18. kez düzenlenen ödül töreninde, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester United'ın Portekizli hücum oyuncusu Cristiano Ronaldo; 207 FIFA üyesi Milli takımn teknik direktörleri ve kaptanları arasında yapılan oylamada Kaka, Messi, Fernando Torres ve Xavi'nin aday olduğu listede rakiplerinin önünde ödülü almaya hak kazandı!

    Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz yıl 42 gol atarak çok başarılı geçirdiği, İngiltere Premier Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşadığı sezonun ardından France Football'un Altın Top 2008 ödülünü de kazanmıştı ve 1968 yılında George Best'in bu ödülü almasının ardından kazanan ilk Manchester United'lı futbolcu olmuştu.

    FİLİSTİN'E BÜYÜK MORAL!

    İsviçre'nin başkenti Zürih'te yapılan ve muhteşem bir atmosfere sahne olan gala gecesinde, ödül töreninin sunuculuğunu ise Real Madrid'in Hollandalı yıldızı Rafael van der Vaart'ın eşi Sylvie van der Vaart yaptı.

    Törende ilk olarak, FIFA Gelişim Ödülü, bu yıl ilk kez kendi stadyumunda maç yapan ve oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Filistin'e verildi. Filistin'in kendi stadyumunda ve kendi seyircileri arasında oynadığı ilk maçı da FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetmişti.

    Filistin'in ödülünü almasının ardından müthiş gecede kadınlar ve erkekler kategorisinde adaylar tanıtıldı. Kadınlarda beş aday, Nadine Angerer (Almanya), Cristiane (Brezilya), Marta (Brezilya), Birgit Prinz (Almanya) ve Kelly Smith (İngiltere) ödül töreninde konuşmaya davet edildi. Erkeklerde de geçtiğimiz yıl ödülün sahibi olan Kaka (Brezilya), Lionel Messi (Arjantin), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Fernando Torres (İspanya) ve Xavi (İspanya) kazanan isim açıklanmadan fikirlerini belirttiler. Tüm adayların heyecanı ise dikkatlerden kaçmadı.

    Törende adayların sahneye davet edilmesinin ardından heyecan doruğa çıktı. Kazanan isimler açıklanmadan sahne alan Rinaldo Operası, gala gecesine katılanlara zevkli ve müzik dolu dakikalar yaşattı.

    FAIR PLAY ÖDÜLÜ BİZE!

    Rinaldo Operası'nın ardından UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ödül alanına geldi ve 2008 Dünya Fair Play ödülünü Türkiye ile Ermenistan Futbol Federasyonları'na verildi. İki ülke, geçtiğimiz yıl son derece sorunsuz bir maç oynamış ve futbolun dostluk bağı kurucu bir köprü olduğunu kanıtlamıştı. Ödülü almaya Türkiye adına Milli futbolcu Tuncay Şanlı ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener katıldı. Mahmut Özgener ödülün ardından, "İki ülkenin federasyonu, futbolun barış için kullanılabilecek bir araç olduğunu kanıtladı. Ayrıca devlet başkanlarının da biraraya gelmesi son derece etkili oldu. Futbolcular, federasyonlar barışa katkı yaptılar, sporun birleştiriciliğini herkese kanıtladılar" dedi. Ardından sözü alan Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan da, "Türkiye ile Ermenistan arasında merakla beklenen bir maç oynandı. İki ülke arasında dostça ilişkilerin başlaması açısından bizim için çok önemliydi. Cumhurbaşkanımız Sarkisyan da Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile beraber karşılaşmaya katıldı. Bu bir barış mesajına dönüştü" dedi.

    Ardından 2008 Yılı FIFA Başkanlık ödülü, kadınlar futboluna gitti. Bu ödülün ardından FIFA Dünyanın En İyi Kadın Oyuncusu ödülü, Alman imparator Franz Beckenbauer'in elinden Brezilyalı Marta aldı! Marta, üstüste üçüncü kez bu ödüle layık görüldü. Marta, Brezilya Milli Takımı'yla sergilediği müthiş performansın ardından beşinci kez bu ödüle aday oldu ve üstüste üçüncü kez kazanmış oldu.

    EN İYİ FUTBOLCU CRISTIANO RONALDO!

    Heyecanın ilk perdesinin geride kalmasıyla birlikte gala gecesinde erkek oyunculara sıra geldi ve kazanan ismi anons etmek üzere sahneye dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biri olan Pele davet edildi. Pele, FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu'nu Cristiano Ronaldo olarak açıkladı. Ödül töreninde konuşan Ronaldo, "Hayatımda yine harika bir an. Kariyerimin doruk noktalarından biri. Herşeyden önce anneme, kardeşlerime, takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabi ki benim takım arkadaşlarımın da çok büyük katkısı var. Benim için çok mutlu olduklarını biliyorum. Hayatımın en önemli anlarından biri" şeklinde konuştu.

    FIFA 2008 yılı ödülleri şöyle:

    FIFA Gelişim Ödülü: Filistin

    FIFA 2008 Dünya Fair Play Ödülü: Türkiye ve Ermenistan Futbol Federasyonları

    2008 Yılı FIFA Başkanlık Ödülü: Kadınlar Futbolu

    FIFA Dünyada Yılın Kadın Futbolcusu: Marta (Brezilya)

    FIFA Dünyada Yılın Erkek Futbolcusu: Cristiano Ronaldo (Portekiz)
#13.01.2009 20:36 0 0 0