Susamlı Tavuk Kanadı


Malzemeler:
8 adet tavuk kanadı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
4 adet sarmısak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş.
2 yemek kaşığı susam

Tarifi:
Tavuk kanaklarını eklem yerlerinden 2 parçaya kestirin. Böylece 8 adet kanat ucu ve 8 adet incik elde etmiş olacaksınız.
Bir cam kaseye soya sosunu, zencefili, sarmısağı ve sıvı yağı koyun. Kanatları ekleyip sosu her yerlerine yedirin. Kabın ağzını streçle örtüp buzdolabında 2 saat marine edin.
Kanatları sostan çıkarın, üzerlerine yapışan zencefilleri temizleyin ve kanatlara susam serpin. Hepsini bir fırın tepsisine yan yana dizin.
Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında bir kere alt-üst ederek 10-14 dakika kızartın. İyice kızarıp içi piştiğinde fırından çıkarıp servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.01.2009 15:23
Susam ayrı bir lezzet verir,emegine saglık arkadaşım.
AYIŞIĞI Tarih: 15.01.2009 10:11
Denemekte fayda var lezziz görünüyor
ellerine sağlık canım