Volkan Konak Mimoza 2009

Son güncelleme: 13.02.2010 10:49
  • noimage

    "Kuzeyin Çocuğu" Volkan Konak, Şubat ayında "Mimoza" adlı yeni albümüyle kuzey rüzgarlarını estirecek. Yeni albümünün çıkış parçası olarak Sabahattin Ali'nin şiirine yaptığı beste, "Göklerde Kartal Gibiydim"i seçen Konak, yeni şarkılarını da ilk kez 7 Şubat'ta konuk olacağı Ferhat Göçer'in "Biri Bana Gelsin" programında seslendirecek.

    Beni Faşist Katil Dinlemeyecek!
    noimagenoimage

    Beni faşist, katil dinlemeyecek!
    28 Şubat 2009

    Volkan Konak "Beni karısını dövenler, katilleri, faşistler dinlemeyecek" dedi.

    Yapılan araştırma sonucu , Türkiye'de birçok hayranı olan sanatçılarından biri Volkan Konak. Facebook'ta da 79 bin hayranı var. Albümleri çok satıyor. Ama bunlar onun hiç umrunda değil. Yalan söylemiyor, kıvırmıyor. 'Tehdit alıyor musunuz?' sorusuna ise 'Sinek konacağı atı bilir!' diyerek cevap veriyor. İşte Konak'ın anlattıkları:

    * Albümünüzde 'Cerrahpaşa 2' diye bir parçanız var. Ama bu şarkı kartonette yazmıyor. Neden?
    Kartonete koymadık ki, insanlara esnaflık gibi gelmesin, 'Bak önceki albümde tuttu da devamını yapmış' demesinler diye... Bu onun devamıdır aslında ama bunu sadece albümü alan kişi bilsin istedik.

    GÜNEŞLİ HAVA BENİ BOZAR!
    * Şarkılarınızı ve müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
    Ben ihtiyaç müziği yapıyorum. Bu yüzden de insanlar benim albümümü almak zorunda kalıyor. Kalacaklar da... Biz espri olsun diye bu albüme kullanma kılavuzu koyacaktık. Albümü güneşli havada dinlemeyin! Çünkü ben güneşli havayı sevmem. Güneşli havalarda beste üretemem. 'Benim albümüm yağmurda, gece ve yolculukta daha faydalı olur' diye yazacaktık, unuttuk.

    * En son 2006 yılında 'Mora' albümünü çıkarmışsınız. Sağlam bir hayran kitleniz var... Bu üç yılda size albüm çıkarmanız için baskı yapmadılar mı?
    Evet, yaptılar. Başımız belada o yüzden. Ben çok eziliyorum zaman zaman. Bizim DNA'mızda Karadenizlilik olsa da, Türkiye'nin yedi bölgesinde de aynı sevgiyle karşılaşıyoruz. Dolayısıyla çok çalışmamız ve donanımlı olmamız lazım. Bir de bizim hayran kitlemiz müzik raflarından albüm alan insanlar... Bilinçli ve okumuş kişiler oldukları için onlara 'lagaluga' müzikler yapamazsınız. Ayrıca düzgün bir hayat yaşamanız ve çok çalışmanız gerek. Dolayısıyla bu çok ağır bir sorumluluk... Çıta koyduk ya, onu aşağıya düşürmememiz gerek! Öyle bir sevgi yaşıyorum ki, ürperip 'Acaba bunun karşılığını verebiliyor muyum?' diye düşünüyorum.

    YALAN SÖYLEMEM!
    * Peki sizi niçin bu kadar çok seviyorlar?
    Ben de bunu çok düşündüm ve şuna karar verdim: Aslında bütün hadise samimiyet... Siyasette, futbolda her yerde bu böyle... Çünkü insanlar kimin ukala olduğunu, kimin rol yaptığını anlayabiliyor. Biz naturel yaşadık. Başarısızlığımızı kabullendik. Ama en önemlisi; insanlara yalan söylemedik. Onları yalanla değil, duygu ve samimiyetle besledik.

    * 'Başarısızlıklarım da oldu' dediniz. Siz hangi konuda kendinizi başarısız gördünüz?
    Ben son üç-dört yıldır böyle bir sevgiyle yaşıyorum. Bu sevgiyi daha önce alabilirdim. Şöyle söyleyeyim; Türkiye beni 15 yıl sonra anladı. Belki 10 yılda anlayabilirdi. Belki daha çok çalışmalıydım. Belki Türkiye gibi bir ülkede fazla mütevazı oldum. Bunun dışında daha önce yaptığım caz altyapılı bir albümüm vardı 'Pedaliza' diye. Ama o ticari anlamda amacına ulaşmadı. Ben başarısızlıktan gocunmam, vücudumun bir parçası olarak kabul ederim.

    * Evli misiniz?
    Evet. Ama bu pek bilinmez. Çünkü ben hep müzikle gündeme geldim. Özel hayatımla gündeme geldiğim an, müziği bırakırım. Çok güzel bir kızım var, sizin kadar asil.
    POPÜLER OLMAM
    * Kaç yıldır evlisiniz? Eşiniz bu camiadan biri mi?
    1998 yılında evlendik. O özel bir kolejde İngilizce öğretmeni. Çoğu insan ona 'Sen niye çalışıyorsun?' diyor. Tabii çalışacak. Biz elmalarla armutları karıştırmıyoruz. Baştan her şeyi konuştuk.. Dedik ki sevenimiz olur, dürtülerimiz olabilir. Her şeyin üstesinden geliriz. Bizim camiada paylaşmak zordur. Bazen eve gidiyorsunuz her yeriniz ruj içinde... Yeri geliyor bin kişi sizi öpebiliyor.
    * Peki eşiniz kıskanıyor mu?
    Hiç kıskanmaz. Öyle olsa kopar gibi geliyor bana... Ben dünyada başkalarının duygularına basarak yükselmedim. Hiçbir erkeğin yanındaki kadına bakmam. Çünkü ben kendime yapılmasını istemediğimi başkasına yapmam. Değerlere saygılı olduğun sürece sayılırsın. Her şey bilinir bu camiada... Ben bugün en uç düşüncedeki konsere de gitsem, yine de kendi repertuvarımı okurum. Bu değişmez! Kanal 1'de 'Kuzey'in Oğlu' diye bir program yaptım. Yapımcı üstünü başını yırttı. Ağzımdan laf kaçıyor, kameraya sırtımı dönüyorum. Buna rağmen inanılmaz izlendi. Ama baktım albümün önüne geçiyor. 10 bölümde bıraktım. Çünkü televizyon fazla popülarite kazandırıyor, bu da hoş bir şey değil!
    * Ama bu aslında iyi bir şey değil mi? Albüme de katkısı var...
    Ama ben ne istiyorum biliyor musunuz? Beni herkes dinlemesin! Çünkü beni herkes dinlerse, ben üzülürüm. Beni faşist, beni katil dinlemeyecek! Beni en yakın arkadaşı sıtmalı hayvanlar gibi açlıktan titrerken karısına sarılıp yatan dinlemeyecek! Sevmem ben! Yere tüküreni sevmem, kadına şiddet uygulayanı sevmem. Mesela ben karısına şiddet uygulayan bir adamın arabasında albümümü görürsem çok üzülürüm. Demek ki; 'Bende bir eksiklik var; o beni öyle algıladı' diye düşünürüm.

    * Korsan albümlerinizi görüyor musunuz? Görünce ne hissediyorsunuz?
    Çok görüyorum. Geçen gün yeğenim internete girdi. Bir baktım, benim albümüm bir forum sitesinde var. Biri diğerine 'Eline sağlık' diyor. Ama kimse bana teşekkür etmiyor, buna çok kırıldım.
    * Ölümden korkuyor musunuz?
    Ölüm benden korksun! Ben ondan niye korkacakmışım? Ölüm geldiğinde ben kapıdan çıkmış olurum. Biz idamda sandalyesine tekmeyi kendi vuranlardanız... Ölüm geldiğinde ben 'Haydi eyvallah! Senden korkmayacak kadar onurlu yaşadım' diyeceğim.
    * Müziği bırakacak mısınız?
    Bir albüm daha yaptıktan sonra Volkan Konak eserleri diye çift CD'lik bir çalışma çıkaracağım. Ben duygu tekrarına düşmeden bu işi bırakmak istiyorum. Bıraktıktan sonra 'Karadeniz sineması' yapmak istiyorum. Çünkü yapılanlar bizim 'Karadeniz sineması' değil!
    * Yeşim Ustaoğlu'nu nasıl buluyorsunuz?
    Çok başarılı buluyorum ve onunla tanışmak istiyorum. Ne olur, bu düşüncemi kendisine iletin! Elimde çeşitli senaryolar var, müzikleri konusunda da kendisine yardımcı olurum. Ona lojistik destek de veririm. Çevrem geniştir. Diğer hayalim Genco Erkal'la tanışıp, şiir ve müziğin içiçe geçtiği tek kişilik bir müzikal yapmak...
    * Kanserden ürküyor musunuz? Check- up yaptırır mısınız?
    Yaptırıyorum. İnsanlara bu konudaki tavsiyem kaderci değil, şüpheci olmaları... Kanserin tedavisinde erken teşhis çok önemli. Ama bir gerçek ki, Çernobil'den dolayı Karadeniz insanı tavuklar gibi öldü. Çapa, Cerrahpaşa'da hep bizim insanlarımız var. Ama yanlış anlaşılmasın devlete kin gütmeyiz.
    * Babanızın ölümü de Çernobil'e mi bağlı...
    Ben babamın ölümünü Çernobil'e bağlamam. Belki yaşlılıktandır. Ama gençler de ölüyor. Ben bilinçli yaşamaya çalışıyorum. Sık sık check-up yaptırıyorum. Ama çıkarsa da çıksın. Geleceği varsa göreceği de var. Kazım herif gibi gitti, ben de onun gibi giderim. Ben kendimi mezarlıklarla ve hastanelerle terbiye ettim. Gecenin ikisinde mezarlığa giderim. Özellikle bizim oralara gittiğimde Konakoğlu Mezarlığı'nı ziyaret ederim. Onlara şarkı ve şiir okurum. Dua okuyacaksam Türkçe okurum. Yaratıcımız her dili anlayabilir. Onu küçümsememek lazım.
    * Siyasi partilerden size çok teklif geldiğini duydum, doğru mu?
    Evet. Geldi ve gelmeye de devam ediyor. Ama ben gülüp geçiyorum. Çünkü sanat çok masum ama siyaset çok kirli... Sanatta kumpas kurmak, arkadaşına CD ile şantaj yapmak yoktur. Bizim hiçbir siyasetçide olmayan gücümüz var. Ben bunu elimin tersi ile iter miyim? Ben siyaset üstüyüm!
    * Facebook'ta 79 bin üyeniz var biliyor musunuz?
    Biliyorum bana söyleniyor ama ben internet özürlüyüm. Üretkenliğimi kaybetmemek için internete girmiyorum. Naturel kalmak istiyorum. Bilgisayarlı müzik yapmaktansa akustik kalmayı tercih ederim. İnsanlar benim müziğimi dinlemeseler bile saygı duyuyorlar. Ben sadece kendini seven biriyle arkadaş olamam.noimage

#15.01.2009 22:45 0 0 0
  • Sabırsızlıkla Bekliyorum
    Volkan Konak Bir Tv programı yapsa abonesi kesin olurum
    Bir dönem Kanal A'da program yapıyordu ve çok başarılıydı
    Umarım yine yapar:)
#24.01.2009 21:48 0 0 0
  • 7 Şubat mı off daha çok varyaa sabırsızlandım şimdiden..ama bu kadar bekledik biraz daha bekleriz
#24.01.2009 21:51 0 0 0
  • yüreginize saglık tşkler
#24.01.2009 22:47 0 0 0
  • teşekkürler
#26.01.2009 22:21 0 0 0
  • teşekkürler
#26.01.2009 22:24 0 0 0
  • Volkan Konak İle Yapılan Bir Söyleşi Konuya İleve Edildi
#13.03.2009 11:14 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Ama ben ne istiyorum biliyor musunuz? Beni herkes dinlemesin! Çünkü beni herkes dinlerse, ben üzülürüm. Beni faşist, beni katil dinlemeyecek! Beni en yakın arkadaşı sıtmalı hayvanlar gibi açlıktan titrerken karısına sarılıp yatan dinlemeyecek! Sevmem ben! Yere tüküreni sevmem, kadına şiddet uygulayanı sevmem. Mesela ben karısına şiddet uygulayan bir adamın arabasında albümümü görürsem çok üzülürüm. Demek ki; 'Bende bir eksiklik var; o beni öyle algıladı' diye düşünürüm.

    Sesi şarkilari yorumu harika. şanatci denilebilecek ender insanlardan. Yukardaki yazisini okuyuncada ne kadar kişilikli bir insan oldugu tekrar ortaya çikiyor.
#13.03.2009 11:35 0 0 0
  • Ben bu albüme hasta oldum,hayran oldum,aşık oldum off yaa bilmiyom işteee bana bişeyler oluyo dinlerken süpperr

    sen bitanesin Kuzeyin oğlu
#13.03.2009 21:40 0 0 0
  • bencede arzu aynen katılıyorum sana
    süper bi albüm süper bi ses süper bi kişilik(: dinlerken nerelere alıp götürüyo beni şarkıları(:
#13.03.2009 22:39 0 0 0
  • teşekkürler.....
#28.03.2009 13:35 0 0 0
  • emeğe saygı t.ş.klr
#03.04.2009 14:26 0 0 0
  • teşekkürler...
#04.04.2009 23:46 0 0 0
  • ELLERINIZE SAGLIK ARKADASLAR
#15.04.2009 16:45 0 0 0
#15.04.2009 16:51 0 0 0
  • Volkan Konak - Mimoza Albüm 2009 - Mimoza Çiçeğim - Volkan Konak 2009

    noimage

    Albümdeki Şarkılar

    1-Göklerde Kartal Gibiyim

    2-Yalancı Dünya

    3-Yarim Yarim

    4-Kırandan Aşan Aydır

    5-Aynalar

    6-Keklik Gibi

    7-Mimoza Çiçeğim

    8-Sular Akar Doldurur

    9-Tahir ile Zühre - Hoşgeldin Kadınım

    10-Yar Gider Arabayla

    Karadenizli şarkıcı Volkan Konak Mimoza albümü DMC Müzik etiktiyle 19 Şubatta müzik marketlerde yerini aldı.

    Albümde son günlerde radyolarda sıkça dinleyebildiğimiz 'Göklerde Kartal Gibiyim'' " Mimoza Çiçeğim" isimli parça dikkat çekiyor..
    Sesi ve yorumuyla harika bir sanatçı,harika bir albüm..dinlemenizi tavsiye ederim...



    Sitemizde Profesyonel Sanatçılara Ait Video Paylaşımı Yasaktır!
#05.08.2009 17:28 0 0 0
  • Konular Birleştirildi..
#07.08.2009 19:19 0 0 0
  • Adam yazıo yaa (: Butun sarkıLarı dınLenıo.. Harıka muzık yapıo :)
    PayLasım ıcın tsk ;)
#16.12.2009 20:38 0 0 0
  • çok sevdiğim ve takip ettiğim bi sanatçı...teşekkürler :)
#18.12.2009 16:19 0 0 0