Hz Mevlananın Muhteşem Eseri 6.cilt+Şiirler+Kitaplar

Son güncelleme: 16.01.2009 15:09
  • noimage

    noimage

    Hz Mevlananın Muhteşem Eseri 6.cilt+Şiirler+Kitaplar

    Hz. Mevlana'nın Hayatı

    Mevlâna 30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan Ülkesi'nin Belh şehrinde doğmuştur.
    Mevlâna'nın babası Belh Şehrinin ileri gelenlerinden olup, sağlığında "Bilginlerin Sultânı" ünvanını almış olan Hüseyin Hatibî oğlu Bahâeddin Veled'tir. Annesi ise Belh Emiri Rükneddin'in kızı Mümine Hatun'dur.
    Sultânü'I-Ulemâ Bahaeddin Veled, bazı siyasi olaylar ve yaklaşmakta olan Moğol istilası nedeniyle Belh'den ayrılmak zorunda kalmıştır. Sultânü'I-Ulemâ 1212 veya 1213 yılllarında aile fertleri ve yakın dostları ile birlikte Belh'den ayrıldı.
    Sultânü'I-Ulemâ'nın ilk durağı Nişâbur olmuştur. Nişâbur şehrinde tanınmış mutasavvıf Ferîdüddin Attar ile de karşılaştılar. Mevlâna burada küçük yaşına rağmen Ferîdüddin Attar'ın ilgisini çekmiş ve takdirlerini kazanmıştır.
    Sultânü'I Ulemâ Nişabur'dan Bağdat'a ve daha sonra Kûfe yolu ile Kâ'be'ye hareket etti. Hac farîzasını yerine getirdikten sonra, dönüşte Şam'a uğradı. Şam'dan sonra Malatya, Erzincan, Sivas, Kayseri, Niğde yolu ile Lârende'ye (Karaman) geldiler. Karaman'da Subaşı Emir Mûsâ'nın yaptırdıkları medreseye yerleştiler.
    1222 yılında Karaman'a gelen Sultânü'/-Ulemâ ve ailesi burada 7 yıl kaldılar. Mevlâna 1225 yılında Şerefeddin Lala'nın kızı Gevher Hatun ile Karaman'da evlendi. Bu evlilikten Mevlâna'nın Sultan Veled ve Alâeddin Çelebi adlı iki oğlu oldu. Yıllar sonra Gevher Hatun'u kaybeden Mevlâna bir çocuklu dul olan Kerrâ Hatun ile ikinci evliliğini yaptı. Mevlâna'nın bu evlilikten de Muzaffereddin ve Emir Âlim Çelebi adlı iki oğlu ile Melike Hatun adlı bir kızı dünyaya geldi.
    Bu yıllarda Anadolunun büyük bir kısmı Selçuklu Devleti'nin egemenliği altında idi. Konya'da bu devletin baş şehri idi. Konya sanat eserleri ile donatılmış, ilim adamları ve sanatkarlarla dolup taşmıştı. Kısaca Selçuklu Devleti en parlak devrini yaşıyordu ve Devletin hükümdarı Alâeddin Keykubâd idi. Alâeddin Keykubâd Sultânü'I-Ulemâ Bahaeddin Veled'i Karaman'dan Konya'ya davet etti ve Konya'ya yerleşmesini istedi.
    Bahaeddin Veled Sultanın davetini kabul etti ve Konya'ya 3 Mayıs 1228 yılında ailesi ve dostları ile geldiler. Sultan Alâeddin kendilerini muhteşem bir törenle karşıladı ve Altunapa (İplikçi) Medresesi'ni ikametlerine tahsis ettiler.
    Sultânü'l-Ulemâ 12 Ocak 1231 yılında Konya'da vefat etti. Mezar yeri olarak, Selçuklu SarayınınGül Bahçesi seçildi. Halen müze olarak kullanılan Mevlâna Dergâhı'ndaki bugünkü yerine defnolundu.
    Sultânü'I-Ulemâ ölünce, talebeleri ve müridleri bu defa Mevlâna'nın çevresinde toplandılar. Mevlâna'yı babasının tek varisi olarak gördüler. Gerçekten de Mevlâna büyük bir ilim ve din bilgini olmuş, İplikçi Medresesi'nde vaazlar veriyordu. Vaazları kendisini dinlemeye gelenlerle dolup taşıyordu.

    Mevlâna 15 Kasım 1244 yılında Şems-i Tebrizî ile karşılaştı. Mevlâna Şems'de "mutlak kemâlin varlığını" cemalinde de "Tanrı nurlarını" görmüştü. Ancak beraberlikleri uzun sürmedi. Şems aniden öldü.
    Mevlâna Şems'in ölümünden sonra uzun yıllar inzivaya çekildi. Daha sonraki yıllarda Selâhaddin Zerkûbî ve Hüsameddin Çelebi, Şems-i Tebrizî'nin yerini doldurmaya çalıştılar.
    Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleri ile özetleyen Mevlâna 17 Aralık 1273 Pazar günü Hakk' ın rahmetine kavuştu. Mevlâna'nın cenaze namazını Mevlâna'nın vasiyeti üzerine Sadreddin Konevî kıldıracaktı. Ancak Sadreddin Konevî çok sevdiği Mevlâna'yı kaybetmeye dayanamayıp cenazede bayıldı. Bunun üzerine, Mevlâna'nın cenaze namazını Kadı Sıraceddin kıldırdı.
    Mevlâna ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine yani Allah'ına kavuşacaktı. Onun için Mevlâna ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen "Şeb-i Arûs" diyordu ve dostlarına ölümünün ardından ah-ah, vah-vah edip ağlamayın diyerek vasiyet ediyordu.

    Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!

    Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir"

    noimage
    -------------------------------
    AYİNLER
    Mevlana neden ellerinin birisi havayı,diğeri yeri gösterir ve başı eğik olarak sema yapardı?
    ''Allah'tan alırım,halka dağıtırım.''
    Dönerek sema yapan Mevlevi'nin durumu;transa geçmiş bir Hal'dir.Sağ el yukarıda,baş sağ kola yatmış vaziyette,sol el aşşağıya yere bakıyor.Esrarda burada başlıyor.Mevlana'nın burada yapmış olduğu majik bir ritüel uygulaması ve dahası santral(transformatör)görevinin yerine getirilmesidir.
    İnsan varlığı olarak bütün enerjiler,sağ parmak uçlarımızdan ve başımızın önünde bulunan bıngıldaktan girer.Enerjiler vücudü tamamen dolaşarak türüne göre göver yapan enerjiler sol el parmak uçlarından çıkar gider.Bizler bu enerjilerin görev ve oluşumlarını bilmeden yaşarız.Bazen yaşadığımızı da sanabiliriz.Ama santral görevi yapan varlıklar bizzat bilerek o enerjiyi kullanır.Evrende hangi enerji türünü alırsa alsın,santral varlık,beden içinden geçen enerjiyi kanallarında onları istediği şekle dönüştürerek değişime uğratır.Negatif enerjileri bu varlıklar vücütlarında (enerji kanallarında),değişime uğratarak(transforme ederek)pozitif hale getirip,evrene tekrar verirler.Yani dualiteyi korur bu santral varlıklar.
    Negatif enerjinin arttığı bir ortamda,bu dejenerasyonun önüne geçmiş,evrende tıkanan enerji kanallarını açarak dualiteyi korumuştur.O'nun yaydığı pozitif enerjiler hala geçerliliğini korumaktadır.Korumayada devam edecektir.
    Toplu sema ayinleri için şöyle bir değerlendirmeyi yapmak mümkün olur.Mevlevi dervişleri istedikleri an o ruhsal enerjileri sema tekniği sayesinde trans hale girerek,toplayarak,manyetik alan yaratmaktadırlar.
    Temel hakikatler hiçbir zaman değişmemiştir ve değişmeyecektir.Nasıl ki henüz yeni keşvedebildiğimiz pek çok şey potansiyel olarak her zaman mevcutsa,keşvedeceklerimiz içinde aynı şey geçerlidir.Öyleyse değişen nedir?Değişen ve gelişen insanın bilincidir.Nüfuz edebilme yeteneğidir.Bu geliştikçe önümüze yeni imkanlar açılmakta,ufkumuz genişlemektedir.
    İnsanlar herşeyden önce zihinlerini temiz tutmayı öğrenecekler,öğrenmek zorundalar.Yani birbiriyle olan ilşkilerini gayet sağlam ve açık seçik bir hale getirmek zorundadır.Yüksek enerjiye dayanabilecek şekilde iç basıncın artırılarak kabukların açılmasına devam etmeliyiz.Biliyoruz ki hür olmayan bir varlıkgelişemez ve değişemez.
    İç basıncın artırılarak kabuklarının kırılmasını sağlayacak enerjilerin en güçlüsü bilgi enerjisidir.Bu bilgi,kendini tanıma bilgisidir.Mevlana,bu bilgileri,bilgilenmek isteyenler için serpiştirmiş.
    Mevlana sema ile dönmesini bir rubaisinde şöyle değerlendiriyor:
    ''Bu dönüşü ben kendi canımdan öğrendim.Beden kalıba girmeden önce can aleminde de böyle dönerdim.Bana sabır ve sükun daha uygundur diyorlar.Ben bu sabrıda sükunuda size bağışladım.''
    Sükun ve sabır içinde olan Mevlana sema yaparak trans hale geçmektedir ki;etrafındakilerin,aman Hazret yavaş olunuz,demelerine şöyle cevap verir:,
    ''Deliliğe aşığım,akıllılığa usluluğa doydum.''
    Muammer Sağlam'ın sema tekniği ile ilgili çok değerli bir anlatımını buraya aktarmamız çok yerinde olacaktır:
    ''Mevlevi semasındaki duruşun anlamı ve gayesi,vecd ile başlar.Vecd hali ise bedendeki manyetik alanın şiddetini arttırır,çekim güçlenir.Kozmikten gelen akışlar hızla bedene dolmak ister.Bu akışın normal giriş kapısı bındıldaktır.Çıkılması gereken sekiye ulaşabilmek için,evvel sistem gereği,hem dönmek hemde devinmek gerekir.Bedendeki enerji akış yönü ise sağdan sola doğrudur.Bu sebeple sağ kol omuz hizasından biraz yukarıda,avuç içi evrene dönük,parmaklar açık,akışı kontrol edip başa indirirken,başın hafifçe sağa yatık olması da akışın bıngıldağa yönelmesine yardım içindir.Sol kol,omuzdan aşşağı tutularak avuç yere dönük,parmaklar yine açık ve serbest,yerden gelecek ters yönlü akışları kontrol eder!Tennürenin beyaz sof veya beyaz ipek olması ve dönerken daire biçiminde açılacak şekilde dikilmi de yine yerden gelecek ters yönlü akışların engellenmesi içindir.Kumaşın cinsi ve renginin önemi de modeli kadar önemlidir.''

    Sn.Burhan Yılmaz'ın Bilinmeyen Mevlana isimli kitabından bir bölümdür.
    ---------------------------------
    MESNEVİ

    Mesnevî, klâsik doğu edebiyatında, bir şiir tarzının adıdır. Sözlük anlamıyla "İkişer, ikişerlik" demektir. Edebiyatta aynı vezinde ve her beyti kendi arasında ayrı ayrı kafiyeli nazım şekillerine Mesnevî adı verilmiştir.
    Her beytin aynı vezinde fakat ayrı ayrı kafiyeli olması nedeniyle Mesnevî'de büyük bir yazma kolaylığı vardır. Bu nedenle uzun sürecek konular veya hikâyeler şiir yoluyla söylenilecekse, kafiye kolaylığı nedeniyle mesnevî tarzı seçilir. Bu suretle şiir, beyit beyit sürüp gider.
    Mesnevî her ne kadar klâsik doğu'şiirinin bir şiir tarzı ise de "Mesnevî" denildiği zaman akla "Mevlâna'nın Mesnevî'si"gelir. Mevlâna Mesnevî'yi Çelebi Hüsameddin'in isteği üzerine yazmıştır. Kâtibi Hüsameddin Çelebi'nin söylediğine göre Mevlanâ, Mesnevî beyitlerini Meram'da gezerken,otururken, yürürken hatta semâ ederken söylermiş, Çelebi Hüsameddin de yazarmış.
    Mesnevî'nin dili Farsça'dır. Halen Mevlâna Müzesi'nde teşhirde bulunan 1278 tarihli, elde bulunan en eski Mesnevî nüshasına göre, beyit sayısı 25618 dir.
    Mesnevî'nin vezni : Fâ i lâ tün- Fâ i lâ tün - Fâ i lün'dür
    Mevlâna 6 büyük cilt olan Mesnevî'sinde, tasavvufî fikir ve düşüncelerini, birbirine ulanmış hikayeler halinde anlatmaktadır.

    Kaynak : Kültür Bakanlığı
    Mesnevi Redaksiyon ve Site Tasarımı : Ercan Ether İnan
    Tasarım ve içeriğin kullanımı, kaynak gösterildiği sürece serbesttir.
    E-kitap Olarak Düzenleyen : Metin Ekinci

    1.CİLT

    GİRİŞ (İLK ONSEKİZ BEYİT)
    GERÇEK AŞK
    İKİ ŞARABIN FARKI
    AHMED'E DOĞRU 1
    AHMED'E DOĞRU 2
    TEVEKKÜL MÜ? ÇALIŞMAK MI?
    HZ.ÖMER'İN KERAMETİ
    ŞEYTAN ADEM'E NEDEN SECDE ETMEDİ?
    TACİRİN HİKAYESİ
    BENLİĞİN ŞIMARTILMASI
    MAŞALLAHU KAN SÖZÜNÜN TEFSİRİ
    ÇENK ÇALAN İHTİYAR
    YAĞMURUN SIRRI
    KADININ FENDİ -1-
    SALİH PEYGAMBERİN DEVESİ
    KADININ FENDİ -2-
    PİR KİMDİR SIFATLARI
    PERİŞANLIKLAR İKİLİKTEN DOĞAR
    ASLAN'IN ADALETİ
    KILIÇ SAPINI KESEBİLİR Mİ ?
    VAHYİN IŞIĞI
    GURURUN AKILA OYUNU
    GÖNÜL MÜ TANRIDIR TANRI MI ?
    GÖNÜL GÜNDÜZÜ GECELEYİN ARA
    HZ.ALİ'YE GÖRE BÜYÜK SAVAŞ

    2.CİLT

    NEDEN GECİKTİ?
    BİR BİLENE SORMALI
    İSA'DAN TEN DİRİLİĞİ ARAMA
    LA HAVLE
    CAHİLİN SEVGİSİ
    HELVA SATAN ÇOCUK
    EŞŞEK GİTTİ
    İFLASI SABİT OLUNCAYA KADAR
    ÖLEN Mİ ÖLDÜREN Mİ?
    PADİŞAHIN İKİ KÖLEYİ SINAMASI
    VİRANEDEKİ DOĞAN
    LOKMAN'IN SINAVI
    HÜTHÜD İLE BELKIS
    MUSA PEYGAMBER VE ÇOBAN
    AĞIZA KAÇAN YILAN
    HASTA HATIRI
    BİR AKILLI ARIYORUM
    İBLİSTEN DOST OLUR MU?
    AYKIRI GİDİŞ
    KENDİ AYIBINI GÖREMEYİNCE
    İLK ÖZEL SON DEĞERLİDİR
    İHTİYARLIKTAN
    NİŞANELERİ OKUMAK
    SÜVARİDEN KORKAN OKÇU
    KURU AKIL NEYE YARAR
    İBRAHİM ETHEM'İN KERAMETİ
    SECCADESİZ NAMAZ
    GEMİDEKİ DERVİŞ
    YAHYA PEYGAMBERİN İSA'YA SECDESİ
    HAYAT AĞACI

    3.CİLT

    ÜÇ SÜNNETTİR
    FİL YAVRULARI
    GÜNAHSIZ AĞIZ
    KÖYLÜNÜN FENDİ
    SEBALILAR VE NİMETTEN AZMALARI
    DOĞANIN KAZLARI OVAYA ÇAĞIRMASI
    DERVANLILARIN HİKAYESİ
    KENDİNİ BİLMEZLİĞİN SONU
    HARUTLA MARUTUN HİKAYESİ
    FİRAVUNUN RÜYASI
    NEFSİNİZİ ÖLDÜ SANMAYIN
    KARANLIKTAKİ FİL
    KÜFRE RAZI OLMAK KÜFÜRDÜR
    HAYRET
    TEMBELİN DİLEĞİ
    MESNEVİ'YE DAİR
    BİLGİNİN İKİ KANADI VARDIR ŞÜPHENİN İSE TEK
    DAĞDA HALVET EDEN DERVİŞİN HİKAYESİ
    GÖREBİLEN GÖZ
    RIZA MAKAMINA ULAŞANLAR
    AHMAKLARDAN DAĞA KAÇIŞ
    PEYGAMBERLERDEN MUCİZE İSTEĞİ
    SOFİNİN BOŞ SOFRAYA SEVDALANMASI
    MUKALLİDİN İMANI KORKU VE ÜMİTTİR
    ÇÖLDEKİ ARAP KERVANI
    BUNALMA BİR ŞEYE HAK KAZANMIŞ OLMAYA ŞAHİTTİR
    HAYVANLARIN DİLLERİ
    HAMZA'NIN SAVAŞA ZIRHSIZ GİRMESİ
    ALIŞVERİŞTE ALDANMAMANIN ÇARESİ
    SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ
    AŞIKLAR İÇİN CAN VERMEK KOLAYDIR
    ŞEYTANIN ŞEYTANLIĞI
    KURAN'IN ZAHİRİ VE İÇYÜZÜ
    MESNEVİ'Yİ KINAYANA CEVAP
    ZITLARIN ÇEKİMİ

    4.CİLT

    AYDAN DA PARLAK
    VAİZ
    AŞIĞIN AHMAKLIĞI
    KÖTÜLÜK BİR TOHUMDUR
    SINAMA
    MESCİT-İ AKSA
    HALİN VERDİĞİ
    İNSAN ALEMDİR
    BELKIS'IN HEDİYESİ
    KORUYAN ADALETTİR
    İBRAHİM ETHEM'İM GÖÇÜ
    PUTLARIN SECDESİ
    ŞAİRE PADİŞAHIN İHSANI
    DEVİN SÜLEYMANLIĞI
    AHMAĞA VERİLECEK CEVAP SUSMAKTIR
    KÖLENİN ŞİKAYETİ
    ARİFİN GIDASI
    DERT VE ELEM KOKUSU
    EBUYEZİD'İN MÜJDESİ
    PEYGAMBER TAKDİRİ
    BAHİS
    GÖKLER YERLER VE İKİSİ ARASINDAKİLER
    SÖZ MANAYI AÇAR MI ÖRTER Mİ?
    HZ.MUSA'NIN TANRIYA SORUSU
    KATIR VE DEVE
    NİL'İN SUYU
    ZÜLKARNEYN'İN KAF DAĞI ZİYARETİ

    5.CİLT

    YILDIZLARIN NURU*
    KESİLESİ KUŞLAR
    İNANANIN KAFİRDEN FARKI
    İBADETLERİN TANIKLIĞI
    ÖLÜYÜ DİRİLTEN YEMEK
    YIRTIK CÜBBE
    TAVUS KUŞU
    GÖZYAŞI BEDAVA
    GÜNEŞTE YOK OLMAK
    AHIRDAKİ CEYLAN
    YEDİ ÖKÜZ
    TANRIYA GÖZYAŞI
    ŞEHVETİN SONU
    ŞÜPHE
    ADEM'İN YARATILIŞI
    EYAZ'IN DEFİNESİ
    ZAHİDİN KARISI
    NASUH TÖVBESİ
    EŞEK TİLKİ VE ASLAN
    BİLGİLER EMEN ZAHİT
    DAVET
    BU NE YAMAN ÇELİŞKİ
    KİBİR
    KONUK EVİ
    ŞEHİT OLMAK
    AY YÜZLÜ
    EMRİN LEZZETİ

    6.CİLT

    DAVET
    HİNTLİ KÖLENİN AŞKI
    EYAZ'IN AKLI
    ÇAYIRLIKTAKİ KUŞ
    SEVGİLİNİN SÖZÜ
    ÖLMEDEN ÖNCE ÖLMEK
    AŞURE GÜNÜ
    SAHUR DAVULU
    HZ.BİLAL AŞKI
    HİLAL'İN HASTALIĞI
    KOCAKARI HİKAYESİ
    AYIPLARI ÖRTEN HEKİM
    DEFİNE YIKIK YERDEDİR
    ZAMAN YAPRAKLARINDAKİ GİZ
    KAZANMADAN RIZK DİLEYEN YOKSUL
    HASAN-I HARKANİYE'YE AİT HİKAYE
    ÜÇ YOLCU
    TİRMİZ PADİŞAHI
    FARE İLE KURBAĞA
    SULTAN MAHMUT
    ÖLÜ;YAŞADIĞI HALDE ÖLEN KİŞİDİR
    ADIN ÖMER İSE
    BEY'İN GÜZEL ATI
    PADİŞAHIN ÜÇ OĞLU

    noimage
    1.cilt.pdf
    2.cilt.pdf
    3.cilt.pdf
    4.cilt.pdf
    5.cilt.pdf
    6.cilt.pdf

    KAYNAK

    noimage
    http://www.boxca.com/6s55go9zzkli/Mesnevi-i_Serif.rar.html

    Alternatif Link :
    noimage
    http://depositfiles.com/en/files/bcvxm824r

    Alternatif Link :
    noimage
    http://uploaded.to/?id=cjsjl5

    Alternatif Link :
    noimage
    http://s1.dosya.tc/Mesnevi-i_Serif.rar.html

    Alternatif Link :
    noimage
    http://upload.bilgilihoca.com/5Mesnevi-i_Serif.rar


    Mesnevi Dersleri

    KAYNAK
    -------------------------------------------------------
    «Lâ ilâhe illâllah» ne demektir? "TANRI yoktur sadece ALLAH vardır" anlamında değerlendirilir...
    «Lâ ilâhe»de; "Lâ", yoktur; "ilâhe", TANRI demektir; yani, tapınılacak tanrı yoktur, demektir.Elmalılı Hamdi Yazır'ın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılmış "Hak Dini Kur'ân Dili (c:1/24-25)
    -------------------------------------------------------
    "İslâm Dini" ile ilgili, günümüzün en büyük sorunlarından biri de hemen herkesin, başkalarının yaptıklarını Allah ADINA yargılayarak, hükümler vermesi.. Herkes, biribirini eleştiriyor; diğerinin, kendi yaptığına uymayan davranışının yanlış olduğunu söyliyerek,"Allah`ın onun yaptığını kabul etmeyeceği" hükmünü veriyor!.
    Şu anda yeryüzünde yaşamakta olan hiç bir kişi,-Nebive Rasûl** değilse-ALLAH ADINA değerlendirme ve hükmetme yetkisine sahip değildir!.Böyle bir yetkisi olduğunu söyleyen kişi ise, ancak ve sadece akıl hastası olabilir!. Böyle birine inanmak ise, cehaletin son sınırıdır!.
    Biz bütün insanlar, Hz Muhammmed Aleyhisselâm'ın bize bildirdiklerine veKur`ân-ı Kerîme dayalı olarak, kişisel yorumlarımızla"İSLAM DİNİ" HAKKINDA düşüncelerimizi dile getirebiliriz. Ama kim olursak olalım,"İSLÂM DİNİ" HAKKINDAKİ kişisel düşünce ve yorumlarımız,DİN ve ALLAH ADINA değildir!.Ahmed Hulusi
    -------------------------------------------------------
    Kişi herhangi bir konu hakkında konuşacaksa BENCE diye başlamalıdır.Ahmed Özhan
    -------------------------------------------------------
    "İkrah" yani zorlamanın "İslâm Dini"nde olmayışını; insanları bu konuda zorlamanın kesinlikle Dine uygun bir davranış olmadığını bakın değerli müfessir Elmalılı Hamdi Yazır ünlü tefsiri "Hak Dini Kur`ân Dili"nde nasıl açıklıyor:"Dinin mevzuu ef`âli ıztırariye (zorlamalı fiiller) değil; ef`âli ihtiyarîyedir (kişinin kendi dileğiyle).. Bunun için ef`âli ihtiyarîden birisi olan ikrah, dinde menhîdir (yasaktır).Belki âlemde ikrah bulunabilir, amma Dinde, Dinin hükmünde, Dinin dairesinde olmaz veya olmamalıdır
    Dinin şanı ikrah etmek değil, belki ikrahtan korumaktır.Binaenaleyh Dini islâmın bihakkın hâkim olduğu yerde ikrah (zorlama) bulunmaz ve bulunmamalıdır!.. Şu halde Din, ikrah ediniz demez; ikrah meşru ve muteber olmaz!.İkrah ile vâki olan amelde dinin va`dettiği sevap bulunmaz; rıza ve hüsni niyyet bulunmayınca hiç bir amel ibadet olmaz!.Ameller niyete göre değerlenir!.. Metalibi diniyyenin hepsi ikrahsız, hüsni niyyet ve rıza ile yapılmalıdır..İkrah (zorlama) ile itikad mümkün değil; ikrah ile kılınan namaz, namaz değil; oruç keza; hacc keza ilah...Bundan başka, bir kimsenin diğerine tecavüz edip de herhangi bir işi ikrah ile yaptırması da câiz değildir; hasılı, hükmi islâm altında herkes vazifesini bilihtiyar yapmalı, iKRAHSIZ YAŞAMALIDIR!." (c:1; s:860-861)
    -------------------------------------------------------
    noimage

    noimage
    Ahmet Özhan ile yapılan söyleşi

    Hülya Avşarın programına konuk olduğu videolar
    http://www.okyanusum.com/videos/Video/ahmethulya1.html

    Alternatif Link
    http://www.orijinkutuphane.org/ahmet-ozhan.html

    NOT:swf video dosyalarını,İnternet Download Menager programına linki yazarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
    --------------------------------------------------------------------
    DÜNYAYI ÇİRKİN BULUYORSAN HER ŞEYDE KUSUR ARIYORSAN KALBİNİ YOKLA.AÇAN GÜLLERİN RENGİNİ FARK ETMİYORSAN,O GÜL KOKULARIYLA KENDİNDEN GEÇMİYORSAN,YAĞMURLAR YAĞDIĞINDA ISLANMAYI SEVMİYORSAN DUR BİR DÜŞÜN.VE HERZAMAN ONU YANINDA HİSSETMİYORSAN,HER NEFES ALIŞINDA KALBİNİN HER ATIŞINDA ONUN İSMİNİ ZİKRETMİYORSAN,HER DAİM ONA YAKARMIYORSAN KALBİNİ YOKLA.VE GÖRDÜĞÜN HERŞEYDE ONUN KUDRETİNİ İDRAK ETMİYORSAN,YAŞADIĞIN HERŞEYİ ONDAN BİLMİYORSAN VE ONDAN İSTEMİYORSAN DÜŞÜN VE KALBİNİ YOKLA.SONBAHARDA GÖKYÜZÜNDEN GELİN GİBİ SÜZÜLEN KURU YAPRAKLARA BAK.SANA AŞKI HATIRLATMIYORMU.VERDİĞİ AŞK İÇİN ONA ŞÜKRETMİYORSAN KALBİNİ YOKLA.DURUP ETRAFINA BAK NE GÖRÜYORSUN.İKİ PARMAĞININ UCUNU GÖZÜNE KOY.BİRŞEY GÖRÜYORMUSUN...SEN GÖREMİYORSUN DİYE BU ALEM YOK DEĞİL...MEVLANA
    --------------------------------------------------------------------
#16.01.2009 15:09 0 0 0