Kral İsteyen Kurbağalar

Son güncelleme: 17.01.2009 18:02
  • Kral İsteyen Kurbağalar - Hikaye - Kral İsteyen Kurbağalar Hikayesi

    Çok eski zamanlardan birinde Olympos dağının doruklarında Tanrı Jüpiter yaşarmış. Dağların denizlerin hayvanlarıninsanların kralıymış.
    Dağın eteklerinde kocaman bir göl varmış. Bu gölün sakinleri de geveze kurbağalarmış. İlk başlar kurbağalar neşe içinde hür yaşarlarmış.
    İstediklerini istedikleri zaman yaparlarmış.
    Kimse karışmazmış onlara. Bir süre sonra kurbağalar bu özgür hayattan sıkılmaya başlamışlar. Göklere yükselen vraklamalarla Jüpiter'den kendilerine bir kral göndermesini istemişler:
    "Kral hayatımıza yön versin ne yapacağımızı bize söylesin."Jüpiter önce pek dikkate almamış kurbağaların bu isteğini. Ama öylesine gürültülü öylesine gevezeymişler ki dayanamamış eline geçirdiği bir ağaç parçasını yukarıdan gölün ortasına fırlatmış.
    Bir şeyin şrak diye gölün ortasın düşmesi kurbağaları susturmuş.
    Uzun süre bağırmışlar. Bu suskun krallarının yanına yaklaşmaya da korkuyorlarmış.
    "Tanrı Jüpiter'in gönderdiği bu sessiz kralın sağı solu belli mi olur değil mi? Uysal gibi görünür ama birden yaklaşanın da canına okuyabilir." diye düşünmüşler.

    Epey bir zaman sonra genç kurbağalardan biri ağaca yaklaşmış yavaş yavaş yanına gitmiş önce dokunmuş sonra üzerine çıkmış ardından üzerinde zıplamaya başlamış. Bu kral ne yaparsan yap hiç sesini çıkarmıyormuş!
    Göldeki bütün kurbağalar krallarının yanına koşmuşlar üzerine çıkmışlar tepinmişler.
    Bütün gün orada oyalanmışlar. Sonunda bir gün içinde kralları pis ve yosunlu hale gelmiş. Kurbağalar da krallarından bıkmışlar. Ertesi gün Jüpiter'den kral istemişler.
    Öylesine yüksek perdeden bağırıyorlarmış ki Jüpiter dayanamamış.
    Ama bu sefer kurbağalara kral olarak yılanı göndermiş!
    Şimdiye dek krallarının sessiz ve zararsız olduğundan yakınan kurbağalar bu kez de krallarının kendileri için ne kadar tehlikeli olduğundan yakınmaya başlamışlar.
    Yeni krallarının yanına yaklaşamıyorlarmış bile.
    Yılan çevrede bulduğu kurbağaları bir lokmada midesine indiriyormuş.
    Kurbağalar yeni kral için vıraklamaya başlamışlar.

    Jüpiter şöyle demiş: "Size önce iyi ve uysal kral verdim beğenmediniz. O halde şimdi kötü ve vahşi kralınızı beğenmek zorundasınız. Çünkü bunu da istemezseniz daha kötüsüne razı olmak zorunda kalabilirsiniz."
    İşte o günden beri budala kurbağalara yılanlar krallık edermiş.


    "Her Güne Bir Masal"
    Derleyen ve çeviren: Tarık Demirkan
    Doğan Kardeş Kitaplığı (YKY Yayınları)
#17.01.2009 18:02 0 0 0