Malzemeler:
1.5 su b.un
3 çorba k.toz şeker
2 yumurta
1 p.vanilya
yarım p.kabartma tozu
2 çorba k.tereyağı

Arası için:
kestane şekeri

Üzeri için:

2 yumurta
2 çorba k.tereyağı
yarım su b.toz şeker
1 çorba k.kakao
3 çorba k.un
1 tatlı k.kabartma tozu
80 gr.bitter çikolata

Hazırlanışı:

ilk olarak karıştırma kabına unu alın. Ortasını açın, vanilya ve kabartma tozunu kenarına serpin. Ortasına yumurta tereyağı ve kabartma tozunu alın. Ortadan itibaren yoğurmaya başlayın. Yumurtalarınız küçükse 2 adet yumurta ekleyin. Aksi takdirde hamur dağılgan olacaktır. Hamur hazır olunca hamuru fırın kabına yayın. Üzerine kestane şekerini kırın.

Üzeri için tereyağı ve kakaoyu tavaya alarak kısık ateşte eriyene kadar bekletin. Üzerine toz şeker, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. 2 yumurtayı da ekleyerek karıştırın. Üzerine 3 çorba k. un ekleyerek tekrar karıştırın. Kıvamı yoğun olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Çikolatalı hamur hazır olunca kestanelerin üzerine dökerek 160 derecelik fırına verin. Çok pişirirseniz üzeri kek gibi olacaktır. Hafif yumuşak olursa sıcak sıcak yemeye doyamayacaksınız...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 356
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 02.02.2009 23:54
hımmm kestane varsa süperdir tarifin için teşekürler
AYIŞIĞI Tarih: 20.01.2009 10:45
harika ellerine sağlık canım
NaZ Tarih: 20.01.2009 10:44
Kestane varsa kesin süperdir

ellerine saglik Serap
SU-PERISI Tarih: 18.01.2009 21:09
Kestane olduktan sonra çok nefis olur,emegine saglık.