Malzemeler:
3 su b.pirinç
safran
maydanoz
dereotu
yeşil soğan
tuz
su
sıvıyağ

Etli kısım için:

200 gr.kuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
su
tuz
sıvıyağ

Ara katlar için:

1 su b.nohut
1 su b.mısır

Hazırlanışı:

Eti için eti sıvıyağda kavuramaya alın. Etin rengi dönünce soğan ve sarımsağı ekleyin. Defne yaprağını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine biraz su vererek suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav için tencereye pirinçleri alarak kavurun. Kavrulunca suyunu vererek kapağı kapalı pişirin.

Pilav pişince yeşil renkli pilav için pilavın 3’te birine dere otu ve maydanozu ekleyerek
karıştırın.

Sarı pilav için ise biraz safranı suda bekleterek renginin çıkmasını sağlayın.

Pilavlar hazır olunca kek kalıbının altına sade pilavı koyun. Üzerine nohut serpin. Daha sonra sarı pilavı ve mısırı serpin. En üst kata yeşil pilavı da ekleyerek servis tabağına ters çevirin. Üzerine eti dökerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 359
favori
like
share
nazan54 Tarih: 01.04.2009 11:45
ellerine sağlık çok güzel görünüyr en kısa zamanda denicem
SU-PERISI Tarih: 29.03.2009 23:14
Eline saglık 3 renkli güzel olmuş.
CANÖZÜM Tarih: 23.03.2009 01:27
Emeğine sağlık ama zahmetli gibii..
COCO Tarih: 20.03.2009 10:37
Sağol.