Malzemeler:
1 adet kakaolu pasta keki

Kreması için:

2.5 su b.süt
1 su b. toz şeker
3 çorba k.un
1 yumurta sarısı
1 p.vanilya

Ara katlar için:

file badem

Şantisi için:

1 poşet toz şanti
1 çay b.süt

Bezesi için:

3 yumurta beyazı
1.5 su b.toz şeker
2 çorba k.toz fındık

Hazırlanışı:

Bezesi için yumurta akı, toz badem ve toz şekeri benmari usulünde (kaynayan çaydanlığın üstüne bir kap koyarak) mikser yardımı ile çırparak köpürtün. Ters çevirince dökülmeyecek kadar sertleşene kadar çırpın. Bezeler hazır olunca üzeri için biraz ayırdıktan sonra kalanı şanti torbası ile sıkın. 170 derecelik fırında pişirin. Ortalama 1 saat içinde pişer.


Pastanın kreması için tencereye sütü alın. Üzerine toz şeker, un ve yumurta sarısını ekleyin çırparak pişirin. Pişmesine yakın içine vanilya ekleyerek pişirmeye devam edin.Krema pişince içine köpürtülmüş yarım poşet şanti ekleyerek iyice çırpın.

Her bir pandispanyayı 2 ye bölerek 4 parça kek elde edin. Birinci keki pasta çemberinin içine yerleştirin. Üzerine file badem serpin. Tekrar bir kek kapatın. Ve aynı işlemi tekrarlayın.En son keki koyduktan sonra üzerini krem şanti ile sıvayın. Daha sonra en başta çıptığımız yumurta bezesi ile kaplayarak bir süre buzdolabında bekletin. Daha sonra varsa hürmüz ile yakın. Yoksa fırının üstten pişirme rezidansından yararlanabilirsiniz. En son üzerini hazırlamış olduğunuz bezelerle kaplayaın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 295
favori
like
share
NaZ Tarih: 20.01.2009 10:45
Yanilmiyorsam bu oktay ustanin tarifi ve bunu geçen hafta programinda yapmisti.

Güzel görünüyor
nalus Tarih: 19.01.2009 16:34
[COLOR="Pink"]Değişik ve çok güzel görünüyor, teşekkürler...
SU-PERISI Tarih: 18.01.2009 21:13
paylaşımın için teşekkürler.
DéMoN35 Tarih: 18.01.2009 01:02
Güzel Görünüyor ellerine sağlık