şeftalili kek - şeftalili pasta - süslemeli pasta

Ayçiçeği Pasta Tarifi



- Büyüklüğüne göre 3 ya da 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker (150-175gr.)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı süt (50-75ml.)
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2-3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
- yaklaşık 200gr. un (Kekin kıvamı hem akıcı hem de üstüne konulan şeftaliler batmayacak kadar yoğun oluyor. Buna göre un 200gr.’dan daha az ya da fazla olabilir)
- 1 kutu konserve şeftali




1- Yumurtayı, şekeri ve vanilyayı iyice çırpın. Yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. En son kakao ve fındığı koyarak yağlanmış kalıba (28cm.lik kelepçeli kalıp) yayın, üstünü biraz düzeltin.
2- Şeftalileri dilimleyip, kekin üstüne dilediğiniz gibi dizin.
3- Önceden ısıtılmış fırında 175°C’de 40 dakika pişirin. Dilerseniz üstünü hindistan cevizi ile süsleyin.

NOT: Su bardağı 200ml’lik.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 938
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 19.01.2009 19:04
Çok güzel görünüyor eline saglık Şayeste.
nalus Tarih: 19.01.2009 16:35
[COLOR="Pink"]Ellerinize sağlık teşekkürler...
AYIŞIĞI Tarih: 18.01.2009 13:51
süper bir görüntüsü var eminimki çok lezzetli olacak
sağolasın canım