Malzemeler:
3 ayva
1 su bardağı toz şeker
1 kabuk tarçın
su, gıda boyası

Elmalı harç için:

4 elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz

Muhallebisi için:

2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı pirinç unu
2 parça damla sakızı

Hazırlanışı:

İlk olarak ayvaların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayarak çekirdek yatağını boşaltın. Çekirdeklerini ayırın. Tüm ayvalar için aynı işlemi tekrarlayın. Daha sonra ayvaları pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine 2,5 su bardağı kadar su ekleyerek bir fiske gıda boyası, kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerini de ekleyerek 5 dakika kadar şekersiz pişirin. Bıçakla kontrol edin. Bıçak batacak yumuşaklığa gelince şekerini ekleyin. Suyu az gelirse biraz ekleyebilirsiniz.

Diğer tarafta elmaları soyarak rendeleyin. Üzerine tereyağı ve şekeri de ekleyerek karıştırarak pişirin.

İkisi de pişerken muhallebisini pişirin. Bunun için tencereye sütü, toz şekeri, nişasta, un, pirinç unu ve damla sakızını ekleyerek karıştırarak pişirin.

Tüm hazırlıklar tamamlanınca İlkk sıcaklı çıkmış olan ayvaları servis tabağına alın. Üzerine elmalı harcı koyun. En son üzerine muhallebisini dökerek soğuk servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 322
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 03.02.2009 00:02
tarifin için teşekürler
SU-PERISI Tarih: 23.01.2009 13:18
Eline saglık çok nefis görünüyor.