Malzemeler:
3 su b. irmik
2 çorba k. tereyağı
1 su bardağı badem
1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için:

4 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

4 çorba k. esmer toz şeker

Hazırlanışı:

2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 292
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 03.02.2009 00:09
tarifin için teşekürler eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 23.01.2009 13:21
Görüntü ve sunum çok güzel olmuş,eline saglık MİSS-FENER.