Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 kase garnitür
3 çorba k. pirinç
tuz

Sosu için:

2 çorba k. yoğurt
1 çorba k. salça
taze kekik
tuz

Garnitürü için:

1 tutam ıspanak
3 diş sarımsak
1 kase mantar
mısırözü yağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı:

İç harcı için 1 kase garnitür, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Diğer tarafta buzdolabı poşeti yardımı ile tavuğu döverek inceltin. Diğer tarafta sosu hazırlayın. Bunun için yoğurt, salça, taze kekik ve tuzu karıştırın. İncelttiğiniz etlerin üzerine sosu sıvayın. Üzerine iç harçtan koyarak poşet yardımı ile sarın. Daha sonra tavuğun boyutuna göre kesilmiş yağlı kağıdın içine koyarak dışını da sos ile sıvayın. Tavuğu yağlı kağıt ile sararak 200 derecede pişirin.

Bu arada garnitürü için sarımsak ve mantarı soteleyin. Üzerine ıspanakları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ekleyerek pişirin.Tavuk pişince ıspanak garnitürü ile servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 501
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.02.2009 21:09
Paylaşımın için saol MİSS-FENER.
PaylasiM-User Tarih: 08.02.2009 14:45
tarif için teşekkürler abla
NaZ Tarih: 23.01.2009 12:24
Tam benlik birsey

ellerine saglik Serap
KaRaKıZ Tarih: 20.01.2009 08:43
saol abla bayılırım buna