Malzemeler

4 Adet orta boy kabak
4 Adet yumurta
50 Gr light tereyağ
75 Gr un
½ Light süt
Tuz
Karabiber
½ Çay kaşığı (isteğe bağlı)
Muskat (küçük hindastan cevizi)



Yapılışı :

Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin
Rendelediğiniz kabakları bir süzgececin içerisine alın (suyunu bırakması için) Kalın dipli bir tencerede yağı eritin
Erittiğiniz yağın içerisine unu koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra tencereye soğuk sütü ekleyin
Orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın
Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın.
Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın
Beşamel sosun içerisine karıştırın
Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın
Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share
Haydi Tarih: 21.02.2009 20:20
bunun neresi diyet teşekkür
SU-PERISI Tarih: 23.01.2009 13:31
Paylaşımın için teşekkürler.