Evde İskender Kebabı, İskender Kebabı

Malzemeler

250 gr dana eti
3-4 Adet domates
2 adet iri sogan
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi
Sarimsakli yogurt
1 veya 2 pide ekmegi
2-3 yemek kasigi sivi yag,
tuz


Hazırlanışı:

Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan etleri ilave edip kisik ateste pisirin.
Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin.
Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini saglayin.Pideleri findik buyuklugunde kup kup dograyin servis tabagina paylastirin.
Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin, hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayin.Afiyet olsun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1564
favori
like
share
UltrAsLaN-Brky Tarih: 21.02.2009 14:10
teşekkürler tarif için eline sağLık
kırık_kalp Tarih: 05.02.2009 14:57
GÜZEL TARİFİN İÇİN TEŞEKÜRLER
MiSS-FENER Tarih: 23.01.2009 01:09
Denemek Lazım..Teşekkürler
oLci Tarih: 22.01.2009 12:03
teşekkürler tadı harika

burdamı yedin ilginç :20:

Bu arada evde yapamam ama, öğle paydosunda yiyeyim bari gördüm canım istedi şimdi
KaRaKıZ Tarih: 22.01.2009 09:33
teşekkürler tadı harika
bunyas55 Tarih: 22.01.2009 08:30
teşekkürler