Anemi

Son güncelleme: 22.01.2009 00:17
  • Anemi: Biz bir tür şizofren grup gibiyiz

    noimage

    Anemi, 1996 yılının ekim ayında Buca Anadolu Lisesi'nde lise grubu olarak kurulan ve ilk yıllarında birçok lise konseri, üniversite şenlikleri ve festivallerde yer aldı. İlk demo çalışmaları olan Polifarma'yı 98 yılında stüdyo Negatif'de kaydetti. Hemen ardından ikinci demo kaydı Mülteci'yi yayınladı.

    Anemi grubu geçirdiği eleman değişikliklerinden sonra vokal de Orbay Sakarya, elektro gitar ve vokal de Yankı Sivrikoz, bas gitarda Soner Sufi Kırgız, davulda Mehmet Unayağyol ile yoluna devam etmektedir.

    Grup ile İzmir, Bornova'da bulunan Ooze Rock Bar'da gerçekleştirdikleri konser performansı öncesinde eğlenceli bir röportaj gerçekleştirdik.


    Orbay (Vokal)

    noimage

    Orbay Sakarya 5 mart 1981'de Tekirdağda doğdu.ilk,orta,lise eğitimini Tekidağ'da tamamladıktan sonra,"bu şehir bana bu kadar yeter diyerek izmir'e üniversite okumaya geldi.99-05 tarihleri arasında okulla çok ilgi olmamasına rağmen jeoloji mühendisliğini bitirdi.
    Balık burcu,herşeyi yerinde ve zamanında yapmayı seven,biraz sabırsız,biraz titiz,eğlenceli,arkadaşlarını sonuna kadar savunan(başına ne geldiyse bu yüzden geldi zaten)
    biridir.

    Müziğe nasıl başladı ?

    müzik hep vardı ama bu yöne olan eğilimi ilkokul 3.sınıfta babası sayesinde oldu.Bi gün onu kolundan tutup müzik dükkanına götürdü ve ona küçük bi org aldı. O da yaramaz bi velet olduğu için onu 2 günde bozdu,çünkü orda daha büyükleri vardı onlara ulaşması gerekiyodu.Daha büyüğü alındı tabi ama o orta okula gelmişti. Rock müzik dinlemeye başlamıştı ve artık gitar almalıydı. Para biriktirip kendi gitarını kendisi aldı ve çalmayı da kendisi öğrendi. Belki de bidaha bırakamıyacağı hayatı boyunca yapacağı işle uğraşmaya farkında olmadan başlamıştı. Sonraki yıllarda davul çalmayı da denedi, herşeyi dinliyor ve çalmaya çalışıyordu.ama içinden tek geçirdiği birgün insanların önüne çıkıp şarkı söylemek oldu.davulla gitar ona göre değildi çünkü. Üniversite 3'te gruplarla çalışmaya başladı. Bir ara sound park diye bi grup kurdular ve barlara çıkmaya başladılar,sonra anemiye geldi. "Güzeli bu işi kardeşin gibi adamlarla yapmakmış" diye de söylemde bulundu.



    Soner (Bass Gitar)

    noimage

    Soner (sufi) KIRGIZ, 21 Haziran 1981 de Berlin'de doğmuştur. Müziğe 1997 yılında anemi grubu ile başlamıştır. 1998 yılında üniversiteye başlamış ve hala 4. üniversitesi olan Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okutulmaktadır. Bu 4 üniversiteden henüz sadece birini bitirebilmiştir ama bilgisayar muh.den sonra tekrar geri dönüp o iki bölümüde bitirecek gibi gözükmektedir. Ailesi bu duruma çok tepkilidir.
    Garip bir adamdır, nerde ne yapacağı pek belli olmaz. Dünyaya nasıl bir pencereden neden ve nasıl baktığı da pek kestirilememektedir. Magazin kültürü yok denecek kadar azdır. Lise yıllarında Müzeyyen Senar'ı balerin olarak bilmesiyle ve ülkemizin 8 yıllık eğitime geçtiğini 4 yıl sonra öğrenmesiyle tanınır ve sevilir.
    Tam bir ikizlerdir. Ötesi yoktur. Yükseleni,annesi ve ablası akreptir. Bu teferruat içinde dengesini sağlamak için kendisini müziğe vermiştir. Ne de olsa dünya ikizi dünyada kalacaktır.



    Yankı (Gitar)

    noimage

    1981 yılında izmirde doğdu.. müzikle küçük yaşlarda piyano çalarak tanıştı..
    daha sonra lise yıllarında eline yapışacak olan gitara merak saldı.. maddi durumu iyi olmadığı için gitar dersi alamayan yankı sivrikoz, televizyondan ya da radyodan dinlediği şarkıları çıkartmaya çalışarak gitar eğitimini tamamladı.. dream theater grubunun ona her zaman en iyi hoca olduğunu söyleyen yankı sivrikoz 8 yıldır gitar çalıyor..



    Mehmet (Bateri)

    noimage

    Mehmet Unayağyol, 1980 yılı çocuk bayramında Kars'da doğdu. 1997 yılından beri davul çalıyor ve 1998 yılından beri profesyonel olarak üniversite okuyor. Şu an Ege Üniversitesi Matematik bölümünde öğrencilik kariyerini devam ettirmekte. Yılardan beri anemi'de çalmasına karşın 6. cadde ve Detone gruplarıyla da çalışmıştır. Grubun en çok yemek yiyeni ve hala az geldi diyenidir. Kendi kayıtlarını izlerken "ben nasıl çalmışım, bu ben miyim" falan deyip kendini hiç tanımadığını gösteren de odur. Komplekslidir, piskopattır amma perdelerini indirdi mi de kedi gibidir.

    Yeni Albümü Merhamet 2009 Albüm İçerik

    noimage
#22.01.2009 00:17 0 0 0