Malzemeler :
4 yumurta
1,5 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su b. un


[COLOR="darkslateblue"]İç harcı için:

Kayısı
incir
üzüm
file fındık
kakao


[COLOR="darkslateblue"]Sosu için:

2 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 tatlı k. un
1 tatlı k. pirinç unu
1 tatlı k. nişasta


[COLOR="darkslateblue"]Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin.Mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvıyağ,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin.Üzerine 3 su bardağı unu ilave edin.Kek karışımını tekrar karıştırın.Keki önceden ısıtılmış olan 170 decelik fırında pişirin.Kek piştikten sonra ve soğuduktan sonra kekin kapağını kesin.Kekin içini boşaltın.

Karıştırma kabına boşaltılmış kekleri ve küp kesilmiş kuru kayısı,kuru üzüm,incir,file badem ve kakao ilave eip karıştırın.Boşaltığınız kekin içine ilave edin.Kestiğiniz kekin kapağıını kapatın.Kekin sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker,1 tatlı kaşığı un,1 tatlı kaşığı pirinç unu,1 tatlı kaşığı nişasta ilave edin ve sürekl, karıştırarak sosu pişirin.Kekin üzerine sosu dökün ve servis edin.

[COLOR="darkslateblue"]
Oktay Usta'nin tarifi

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 384
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 02.02.2009 23:47
tarifin için teşekürler
SU-PERISI Tarih: 22.01.2009 23:47
Eline saglık Havilcigim nefis olur herhalde.