Malzemeler:
4 yumurta
1 su b.esmer şeker
yarım su b.tpz şeker
3 çorba k.tereyağı
1 su b.süt
1 su b.toz fındık
1 p.kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
taze zencefil
aldığı kadar un

Üzeri için:

4 elma
tarçın
toz şeker

Hazırlanışı:

Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine esmer ve beyaz toz şekeri ekleyerek mikserle iyice çırpın. Yumurta ve şeker köpürünce üzerine limon kabuğu rendesi, rendelenmiş zencefil, alabildiği kadar un ekleyerek iyice karıştırın. Hamuru kek kalıbına lın.

Elmaları soyup ikiye ayırın. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra elmaların üzerinden dikey ve yatay çizgiler yapın. (Çizgileri biraz derin kareler elde edilecek.) Elmaları kek hamurunun üzerine yerleştirdikten sonra üzerine toz şeker, tarçın ve limon suyu serpin.

170 derecede 20- 25 dakikada pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 537
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 02.02.2009 23:53
tarifin için teşekürler
SU-PERISI Tarih: 23.01.2009 13:24
Güzel tarifin için teşekkürler MİSS-FENER.